Julian Assange hapis cezasına çarptırıldı! İşte aldığı ilk ceza

WikiLeaks'ın kurucusu Julian Assange 50 hafta hapis cezasına çarptırıldı.

Julian Assange hapis cezasına çarptırıldı! İşte aldığı ilk ceza
Julian Assange hapis cezasına çarptırıldı! İşte aldığı ilk ceza
GİRİŞ 01.05.2019 13:46 GÜNCELLEME 01.05.2019 14:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, İngiltere'de yargılandığı davada kefaret koşullarını yerine getirmediği için 50 hafta hapis cezasına çarptırıldı.

ASSANGE YARGILANDIĞI BU DAVADA NEYLE SUÇLANIYORDU?

İngiliz mahkemesi, Assange'ın 2010'da iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti.

Assange, hakkındaki iade kararının ardından Haziran 2012'de İsveç'e iadesi halinde ABD'ye gönderilme riski bulunduğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne sığınmış, mahkemeye çıkmaktan kurtulmuştu.

İsveç mahkemesi 2017'de Assange hakkındaki davaları düşürmüştü. Ekvador ise Assange'ın siyasi iltica başvurusunu kabul etmiş ve vatandaşlık vermişti.

SIĞINMA HAKKI BİTİNCE TUTUKLANMIŞTI

Ekvador'da iktidarın değişmesiyle birlikte ABD yanlısı Lenin Moreno başa geçmişti. Washington yönetimi Assange'a tekrer sığınma talebi verilmemesi için uzun süredir baskı yapıyordu. ABD istediğini geçtiğimiz haftalarda almıştı. Assange'ın Ekvador'un kendisine verdiği sığınma talebi dolunca, İngiltere polisi tarafından geçtiğimiz haftalarda gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

 

 

ABD'NİN SKANDALLARINI DA ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Washington'un yıllardır peşinde olduğu Wikileaks kurucusu Julian Assange, ABD'nin Irak ve Afganistan'daki karanlık geçmişini ortaya koyan isim olarak biliniyor. Assange'ın Wikileaks üzerinden yayımladığı belgelerde, Irak ve Afganistan'da sivillerin katlinin gizlenmesi ve mahkumlara işkence edilmesi gibi bilgiler yer alıyor. Irak dosyasında, haber ajansı Reuters'ın 2 çalışanı dahil 15 kişinin öldürülmesine ilişkin görüntüler, teslim olmak üzere bir askeri üsse gelen 2 kişinin helikopterle vurulması, ABD askerlerinin parmağını kestikleri bir mahkumu asitle yakmaları, bir mahkumun ABD askerlerinin gözü önünde infaz edilmesi gibi belgeler bulunuyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 2
  • adamm 4 yıl önce Şikayet Et
    hep abd oyunlari bu adam sucsuz
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: eyyy ABD... ölünce senin işin çok çok zor. vayyy senin haline.bilgilerinize.. müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri