'Biz bu iş (darbe) için hazırlandık'

Venezuela'da ev hapsinden kaçan muhalif lider Leopoldo Lopez, 30 Nisan'daki başarısız askeri ve sivil kalkışmaya ilişkin, "Bu rastgele yapılmış bir şey değil, biz bu iş için hazırlandık" dedi.

'Biz bu iş (darbe) için hazırlandık'
'Biz bu iş (darbe) için hazırlandık'
GİRİŞ 03.05.2019 09:12 GÜNCELLEME 03.05.2019 09:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İspanya'nın Caracas Büyükelçiliği önünde basına açıklamalarda bulunan Lopez, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti devrilene kadar dinlenmeyeceğini söyleyerek, halkı sokağa çağırdı.

Lopez, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve İspanya halkına teşekkür ederek, "Burada konuk olarak kalıyorum ve bu durum böyle devam edecek" diye konuştu.

Lopez, ordudan yüksek rütbelilerle görüştüğünü belirterek, "Ev hapsindeyken, 3 haftadan daha fazla bir süre boyunca komutanlar ve generallerle toplantılar yaptım. Onlarla hükümet gaspını sona erdirmek üzere karar kıldık. Şunu bilmek lazım, 30 nisanda başlayan şey geri döndürülemez bir süreçtir" iddiasında bulundu.

"Bu rastgele yapılmış bir şey değil, biz bu iş için hazırlandık"

Lopez, 30 Nisandaki başarısız askeri ve sivil kalkışmanın bir süreç olduğunu vurgulayarak, "Bu rastgele yapılmış bir şey değil, biz bu iş için hazırlandık. Bunun fark edildiğini zannediyorum." ifadelerini kullandı.

Çeşitli ülkelerden oluşan bir koalisyon kurulduğunu hatırlatan Lopez, "Ev hapsindeyken Lima Grubu'yla, Avrupa ülkeleri, ABD ve bütün müttefiklerimizle görüştüm. Venezuela'da özgürlükten yana olan bir koalisyon kurma kararı aldık. Bu koalisyonun çok somut bir hedefi var; Venezuela'da özgür seçimler düzenlenmesi. Hem bütün dünyanın hem de Venezuelalılar olarak bizim istediğimiz bu" şeklinde konuştu.

Lopez, Guaido ile birlikte harekete ediyor

Dün sabah saatlerinde hakkında yakalama kararı çıkarılan Lopez, Venezuela'da 2014'te şiddet olaylarına dönüşen ve 40'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği protestolarla ilgili davada 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmış ve 2017'de ev hapsine alınmıştı.

Ülkede kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun bağlı olduğu Voluntad Popular Partisinin lideri olarak görülen Lopez, ev hapsi cezasına rağmen 30 Nisan'daki başarısız askeri kalkışmanın adresi Altamira Köprüsü üzerinde görülmüştü.

Kendisini askerlerin serbest bıraktığını iddia eden ve kalkışma sonrası bir süre insanları sokağa çağıran Lopez, daha sonra Şili'nin Caracas'taki Büyükelçiliğine sığınmış, aynı gece vatandaşlığının da bulunduğu İspanya Büyükelçiliğine kaçmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ev hapsi nedir ya... ya atın içeri müebbet ya da idam edin
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    hain her yerde haindir, nasıl rahatça ortalıkta geziyorlar
    Cevapla
  • Bayram 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor. Sırf bu iş için talimat almışlar. Tek görevleri var. Piyonluk yapmak. Bre gafil düşünsene bugün seni piyon olarak kullananlar yarın başkasını sana piyon olarak kullanırlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor