Dünya İslam Ligi Auschwitz'i ziyaret edecek!

Dünya İslam Ligi Başkanı Dr. Muhammed el-İsa, Salı günü New York'ta Amerikan Yahudi Cemaati ile imzalanan bir anlaşma gereğince Auschwitz'i ziyaret eden en üst düzey İslam lideri olacak. Bu arada Amerikan Yahudi Cemaati Başkanı David Harris de Mekke'de Dünya İslam Ligi merkezini ziyaret edeceğini duyurdu.

Dünya İslam Ligi Auschwitz'i ziyaret edecek!
Dünya İslam Ligi Auschwitz'i ziyaret edecek!
GİRİŞ 04.05.2019 16:19 GÜNCELLEME 04.05.2019 18:16
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Dünya İslam Ligi (Muslim World League/ Rabıtatül Alem-i İslam) Başkanı Dr. Muhammed el-İsa, Salı günü New York'ta Amerikan Yahudi Komitesi ile imzalanan bir anlaşma gereğince Auschwitz'i ziyaret eden en üst düzey İslam lideri olacak.

 

 

Seyahat, gelecek yılın Ocak ayında gerçekleşecek ve Auschwitz'in kurtuluşunun 75. yıl dönümü ile aynı zamana denk gelecek.

Organizasyonlar; İslam, Hristiyanlık ve Musevilik inancına yönelik küresel terörist saldırılar sonrasında, “Müslüman-Yahudi uzlaşısını daha fazla genişletmeyi” amaçladıklarını ve her tür ırkçılık ve aşırıcılık karşısında işbirliği yapacaklarına yönelik taahhütte bulunduklarını belirttiler.

 

 

Dr. el-İsa, “Auschwitz kurbanlarına saygılarımı sunarak Müslümanlar ve Müslüman olmayanların karşılıklı saygı, anlayış ve farklılığı benimsemesini teşvik edeceğim" dedi ve ekledi; "Pittsburgh'da, Yeni Zelanda'da, Sri Lanka'da ve  San Diego yakınlarındaki bu hafta sonu gerçekleşen çirkin saldırılar hepimizi birleşmeye ve bizi bölmek isteyenlerin karşısında durmaya zorluyor."

Dünya İslam Ligi Genel Sekreteri ve eski Suudi Arabistan Adalet Bakanı olan Dr. el-İsa, Amerikan Yahudi Cemaati Baikanı David Harris ile birlikte Polonya'ya gerçekleştirilecek olan seyahate katılacak.

Harris,"İşbirlikçi projelerin başlatılması ve Dr. el-İsa'nın Auschwitz'e yönelik ziyareti, hepimizi tehdit eden aşırıcılığa karşı bir doğrudan müdahaledir" derken "İnsanları tarihin korkuları hakkında eğiterek,Yahudi, Müslüman ve diğer tüm grupların korkudan uzak yaşayabileceği bir gelecek için tohum ekebiliriz" ifadelerini kullandı.

Harris, Dünya İslam Ligi tarafından Amerikan Yahudi Komitesi'nin Mekke'yi ziyareti yönünde yapılan daveti de kabul etti.

Harris söz konusu Mekke ziyaretiyle ilgili ise,"Dinler arası diyalog amacıyla gerçekleştirilen yeni faaliyetler hakkında bilgi almak için, Amerikan Yahudi Komitesi'nin ilk olarak 25 yıl önce ziyaret ettiği, Suudi Arabistan'a geri dönmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.

Suudi Arabistan Krallığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren bir STK olan Dünya İslam Ligi 1962'de kuruldu. Özellikle Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Suudi Arabistan'ın dini politikalarını değiştirmeye başlamasıyla tekrardan ön plana çıkan Dünya İslam Ligi son dönemde sürekli olarak Hristiyan, Musevi ve diğer dinlerin önderleriyle bir araya gelerek dinler arası diyalog mesajları vermeye başlamıştı.

30 Nisan'da Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, başkent Riyad’daki Yemame Sarayı’nda bulunan ofisinde, Suudi Arabistanlı din âlimleri, bilim adamları, prensler ve çok sayıda vatandaşın bir araya geldiği toplantı gerçekleşmişti.

Toplantıda söz alan ve dinler arası diyaloğun Arap yarımadasındaki yeni merkezi hükmündeki Dünya İslam Ligi'nin başkanı Dr. Al Issa şu sözleri sarf etmişti:

“Farklı olabiliriz ancak anlaşabiliriz. Farklı olabiliriz ancak diyalog kurabiliriz. Farklı olabiliriz ancak hoşgörülü olabilir, birlikte yaşayabiliriz ve yardımlaşabiliriz. İnsani ortaklık, kardeşlik, bir aile ruhuna sahip olabilmek için dünyamızda barış ve uyumun sağlanması için önemlidir. Ulusal devletin en önemli destekçisi, din özelliklerinin gözlenmesi ve saygı gösterilmesi, özellikle de en çağdaş anayasaların maddelerinin kapsadığı meşru özgürlüklerin açık bir mantıkla yorumlandığında bu mahremiyeti garanti etmesidir.”

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 56
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam zaten hoşgörülüdür. Sen kendi itlerine öğret o hoşgörüyü.
    Cevapla
  • ser 4 yıl önce Şikayet Et
    domuzlar giremez kutsallarimiza
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada terörü yaratan besleyen yahudilerdir bu neyin anlaşması
    Cevapla
  • KIZILELMA 4 yıl önce Şikayet Et
    Tencere kapak
    Cevapla
  • Hudaibia 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerden bize hayır yok. Mazlumlara diyeceğimiz olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız