Rusya'dan önemli mesaj! Türkiye'ye geldi, böyle görüntülendi

Rusya, İstanbul’daki IDEF-2019’a, devlet şirketi Rosoboronexport çatısı altında üç büyük savunma firmasıyla katıldı. Tecmash, Almaz-Antey ve Shabe şirketleri ürün satma ve ortak üretime sıcak.

Rusya'dan önemli mesaj! Türkiye'ye geldi, böyle görüntülendi
Rusya'dan önemli mesaj! Türkiye'ye geldi, böyle görüntülendi
GİRİŞ 05.05.2019 17:32 GÜNCELLEME 05.05.2019 17:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya, IDEF-2019’da devlet şirketi Rosoboronexport’un başkanlık ettiği bir heyetle stant açtı. Heyette, Rusya’nın savunmadaki üç büyük şirketi Tecmash, Almaz-Antey ve Shabe yer aldı. Diğer bazı Rus savunma firmaları da heyete temsilcileriyle birlikte dahil oldu. Rusların IDEF’te görüşme programı hayli doluydu. S-400 savunma sistemi üreticisi Almaz-Antey şirketinden Andrey Perevedentsev, sistemin Türkiye ile ortak üretimi ve teknoloji transferine ilişkin görüşmelerin devam ettiğini anlattı. Ankara’ya teslim edilecek ilk parti S-400’lerin ardından teknoloji transferi safhasına geçileceğini kaydeden Rus yetkili, S-400’leri kurduktan sonra da korumak gerektiğine dikkat çekerek IDEF’e buna yönelik ürünlerle geldiklerini belirtti.Rosoboronexport standında Su-35 savaş uçağına ait maketin sergilenmesi dikkat çekti.

TOR SATMA NİYETİ

 

 

Orta menzilli BUK ve kısa menzilli TOR füzelerinin bu amaca yönelik üretildiğini dile getiren Perevedentsev, “BUK’un menzili 30 kilometre, TOR’un menzili ise daha kısa. Mesela eğer Türkiye S-400 sistemi aldıysa, bu uzun menzilli sistemdir; uzun menzilli S-400’ü muhafaza etmek ve savunmak lazım. Onun için de orta ve kısa menzilli sistemler sözkonusu. TOR, bu koruma için çok uygun” dedi. Türkiye’nin S-400 dışında ilgilendiği başka bir sistem olup olmadığı konusunda Perevedentsev, “Biz işbirliğine her zaman hazırız, bilhassa son günlerde” yorumunda bulundu.

Aleksander Kochkin - Andrey Perevedentsev

NATO İŞİ ÇÖZÜLÜR

Tecmash temsilcisi Aleksander Kochkin ise dünyaca tanınan Grad füzelerini ürettiklerini belirterek şu bilgileri verdi: “Güdümsüz mühimmatlar, serbest atılacak bombalar, güdümsüz hava roketleri ve füzeleri de üretiyoruz. Türkiye ile temaslarımız var ama şimdilik bir ortaklığımız yok. Ürünlerimizi Türkiye’ye satmaya hazırız. Burada tek sorun, biz Rus standartlarında üretim yapıyoruz, Türkiye NATO standartlarında ürün kullanıyor. Ama bu sorun çözülür. Biz Türkiye’deki muhataplarımıza ortak geliştirme çalışmalarına katılmaya hazır olduğumuzu söyledik. NATO standardında üretime hazırız. Türkiye’nin vereceği özelliklere göre üretim yapabiliriz. Prosedürleri Türk tarafı belirler. Birlikte çalışabiliriz.”

Diğer firma Shabe yetkilileri ise optik sanayi konusunda çalıştıklarını belirterek, Türkiye’nin dışarıdan temin ettiği askeri optik ürünleri çok daha makul fiyatlarla üretebileceklerini kaydetti. Ruslar, bu teknolojide de ortak üretime hazır olduklarını vurguladı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 13
  • CanTürk 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD İsrail her geçen gün Allahın vadettiğine yaklaşıyorlar dünya bir gün bu 2 sine karşı kenetlenip bunları dümdüz edecek
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    bu silahlar yetmez nükleer bomba almamız lazım gavur anca bundan anlar gerisi fasa fıso bu silahlar A müslümanını B müslümana vurduruyor ama kıtalar arası nükleer bomba bizzat kendilerini ilgilendirir bu kıta üzerinde hesap yapacakları zaman 1 deel 10000 düşünürler bundan gayrı
    Cevapla
  • Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    Pantsir SM sistemi bunların içerisinde en iyisi hem sabit , hem de hareketli iken hedefe ateş edebiliyor.Umarım alırız.
    Cevapla
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Rus lar daha delikanlı dusmansa düşman dostsa dost
    Cevapla
  • Psg77 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato ya güven olmaz biz orada yalnızız pkk ya destek veriyorlar darbeyi desteklediler ermenilere yardım ettiler bunlardan müttefik olmaz şangay grubuna girmek lazım akdeniz de rus şirketine gaz arattırmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak