'Darbe için ülkemizi kullanabilirsiniz' diyen ülkeye ABD'den jest

ABD Başkanı Donald Trump, Brezilya'yı "NATO üyesi olmayan ana müttefik" olarak belirlediğini açıkladı. Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Trump'ın Venezuela'ya askeri bir müdahale için Brezilya topraklarını kullanmak istemesi halinde durumu değerlendireceğini ifade etmişti.

'Darbe için ülkemizi kullanabilirsiniz' diyen ülkeye ABD'den jest
'Darbe için ülkemizi kullanabilirsiniz' diyen ülkeye ABD'den jest
GİRİŞ 09.05.2019 09:34 GÜNCELLEME 09.05.2019 09:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Kongresine bir mektup gönderen Trump, ABD-Brezilya ilişkilerinde önemli bir adım attı.

 

 

Trump, mektubunda, "1961 Dış Yardımlar Yasası'nın 517. bölümüne uygun olarak Brezilya'yı 'NATO Üyesi Olmayan Ana Müttefik' olarak belirleme niyetimi beyan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu son adımın ABD ile Brezilya arasındaki özellikle savunma iş birliğini ciddi şekilde artıracağını kaydeden Trump, iki ülke arasındaki koordinasyonun daha da artacağını ifade etti.

 

 

Brezilya, aralarında İsrail, Japonya, Güney Kore ve Avustralya'nın da bulunduğu "NATO üyesi olmayan ana müttefik" kategorisine eklenen son ülke oldu.

Söz konusu adımla Brezilya, artık ABD'den silah alımlarında öncelikli ülkeler arasında yer alacak, Pentagon'un düzenleyeceği silah ihalelerine katılabilecek ve ABD birlikleriyle beraber tatbikatlar yapabilecek.

ABD'DEN BREZİLYA TOPRAKLARINI KULLANMA TALEBİ

Daha önceden yaptığı açıklamayla Trump'ın Venezuela'ya askeri bir müdahale için Brezilya topraklarını kullanmak istemesi halinde durumu değerlendireceğini söyleyen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, "Şayet Brezilya topraklarını kullanmak isterse, şunu söylerim: 'Ulusal Savunma Konseyini toplayacağım, Ulusal Savunma Konseyinin tüm makamlarını dinleyeceğim ve bir karar vereceğim.' Silahlı bir müdahaleye dolaylı olarak katılabileceğimiz hipotezinin sıfır olduğunu söylemeyeceğim, ama sıfıra yakın." demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    abd darbesi ile başa geçen birinin bunu demesi şaşırtmadı beni
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef çoğu insanımız brezilyayı sadece futbol ve müziği ile tanıyor. Halbuki var oluşundan beri sıkı bir israil yanlısı ve o kadarda abd kölesi. Silah ve araç sektöründe tamamen israil'e odaklanmış ve bütün polis ve jandarma mühimmatını bu ülkelerden tahsis eden bir müttefiki ve aynı zamanda parasal destekçisi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu