Japonya'dan Kuzey Kore'ye 'yeni bir başlangıç' çağrısı!

Japonya ile Kuzey Kore arasındaki karşılıklı güvensizliğe son verme çağrısında bulunan Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, 'yeni bir başlangıç' mesajı verdi.

Japonya'dan Kuzey Kore'ye 'yeni bir başlangıç' çağrısı!
Japonya'dan Kuzey Kore'ye 'yeni bir başlangıç' çağrısı!
GİRİŞ 11.05.2019 12:20 GÜNCELLEME 11.05.2019 13:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, önceki gün Kuzey Kore tarafından kaçırılan Japon vatandaşlarının durumu hakkındaki farkındalığı arttırmak adına Japon hükümeti ev sahipliğinde New York'ta düzenlenen bir sempozyumda konuştu.

 

 

Japonya'nın, kaçırılan vatandaşlarının güvenle ülkelerine geri dönebilmesi için elinden geleni yaptığını belirten Suga, buna rağmen hükümetin nükleersizleşme ve füze denemeleri sorunlarının kapsamlı çözümünü içeren Kuzey Kore politikasının değişmediğini vurguladı. 

NORMALLEŞME VURGUSU

 

 

Suga, hükümetin geçmişten bu yana süre gelen sorunları çözmeye ve Kuzey Kore ile ilişkileri normalleştirmeye çalışmaya devam edeceğini ifade etti. Kuzey Kore’nin doğru seçimi yapması halinde parlak bir geleceğe kavuşabileceğinin altını çizen Suga, "Kuzey Kore doğru yolu seçerse, kendisi için parlak bir gelecek inşa edebilir. Japonya, Kuzey Kore ile karşılıklı güvensizliğin kabuğunu kırmaya ve yeni bir başlangıç yapmaya hazır" şeklinde konuştu. 

Başbakan Şinzo Abe’nin Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile ön koşul olmadan bizzat görüşmek isteğini de hatırlatan Suga, iki ülkenin önemli bir kavşakta olduğunu ve sorunların çözümü için hareket fırsatı yakalamalarının hayati önem taşıdığını da sözlerine ekledi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Alican 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte olmadı, Amerika bu dostane ilişkilerden rahatsız olur.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne zaman yapacagiz acaba bunları atom bombası diyorum silah ve parayı elde tutmak gerek dünyaya hakkı getirmek için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...