ABD acil koduyla duyurdu: O ülkeyi hemen terk edin

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak'tan acil durumlarda görevli olmayan hükümet çalışanlarının ülkeyi derhal terk etmesi emrini verdi. ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği de, vatandaş ve çalışanlarının Irak'ı terk etmelerini isteyerek izlenmesi gereken bazı talimatlar yayımladı.

ABD acil koduyla duyurdu: O ülkeyi hemen terk edin
ABD acil koduyla duyurdu: O ülkeyi hemen terk edin
GİRİŞ 15.05.2019 11:22 GÜNCELLEME 15.05.2019 17:52

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak'tan acil durumlarda görevli olmayan hükümet çalışanlarının ülkeyi derhal terk etmesi emrini verdi.

 

 

Bakanlık açıklamasında ayrıca, başkent Bağdat'daki Irak Büyükelçiliği ve Erbil Konsolosluğu'ndaki vize işlemlerini geçici bir süre için askıya aldığı kaydedildi. Acil olarak görev yapmayan personelin ülkeye dönüşü için ulaşım imkanının en kısa sürede sağlanacağı belirtildi.

ABD'den sonra Almanya da harekete geçti! Askıya aldık

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği de, vatandaş ve çalışanlarının Irak'ı terk etmelerini isteyerek izlenmesi gereken bazı talimatlar yayımladı. Açıklamada, "Kişisel güvenliğinizi gözden geçirin. Ortamla ilgili bilgi sahibi olmaya devam edin. Irak'a seyahat tavsiyelerinin tamamını gözden geçirin. Tehlikeye maruz kalan bölgelere ziyaret için büyükelçiliğimizin sitesine müracaat edin" denildi.

 

 

ABD ordusuna bağlı ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran destekli güçlerinden gelebilecek saldırı istihbaratı nedeniyle, Irak ve Suriye'deki pozisyonunu "yüksek alarm" seviyesine yükseltmişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 64
  • aynen 7 yıl önce Şikayet Et
    irak niye bu gavur oratligi muslumanlara dar ediyor yere batasica
    Cevapla
  • Ünal. 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan Irak'ı ateşe verdiniz Şimdide kaçıyorsunuz.Yok aslında kaçmıyorsunuz.Başka planlarınızı devreye sokacaksiniz.Bende bir müslüman olarak Kardeşlerimize sahip çıkmadığım için Allahtan avf diliyorum.Allahım kafir toplumuna karşı bize güç ver.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul’da 7,5 büyüklüğünde deprem mi olacak? Uzman isimden açıklama
ABD'nin finans imparatorluğu yıkıldı! Paranın yeni başkenti Pekin! İkiye katladı