Suudi Arabistan'dan BMGK'ya mektup! Saldırılardan onlar sorumlu

Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) ilettiği mektupta, dün ülkenin petrol tesislerine düzenlenen saldırılardan İran ve Yemen'deki Husilerin sorumlu olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan'dan BMGK'ya mektup! Saldırılardan onlar sorumlu
Suudi Arabistan'dan BMGK'ya mektup! Saldırılardan onlar sorumlu
GİRİŞ 15.05.2019 15:59 GÜNCELLEME 15.05.2019 15:59

Suudi Arabistan basınında yer alan habere göre, Suudi Arabistan BM Daimi Temsilcisi Abdullah bin Yahya el-Muallimi tarafından BMGK'ya sunulan mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Salı günü ülkenin petrol tesislerine düzenlenen saldırılardan İran ve onun desteklediği Husi milisler sorumludur."

Aynı zamanda Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), BMGK ile BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e BAE kara suları yakınlarında 4 gemiyi hedef alan saldırı ve sabotaja ilişkin ortak mektup gönderdi. 

Husilere bağlı El-Mesire kanalında, Suudi Arabistan'da önemli noktalara 7 hava saldırısı düzenlendiği iddia edilmişti.

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Madeni Kaynaklar Bakanı Halid el-Falih, dün yaptığı açıklamada, doğu bölgesindeki rezervlerden batı sahilindeki limana petrol taşıyan boru hattı üzerinde bulunan 2 pompa istasyonuna drone saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu.

Falih, pazar akşamı da BAE kara suları yakınlarında iki Suudi Arabistan petrol tankerine sabotaj düzenlendiğini açıklamıştı. BAE de aynı bölgede farklı ülkelerden 4 sivil ticari kargo gemisinin sabotaja uğradığını bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış