Mültecilerin hayatını kurtaran yardım kuruluşlarına ceza kesilecek

Göçmenleri ölüme terk eden İtalya skandal bir karara imza attı. İnsanlık tarihine kara leke olarak geçen kararnameyle Roma yönetimi, kurtarılan her bir göçmen için yardım kuruluşlarına para cezası kesecek.

Mültecilerin hayatını kurtaran yardım kuruluşlarına ceza kesilecek
Mültecilerin hayatını kurtaran yardım kuruluşlarına ceza kesilecek
GİRİŞ 16.05.2019 12:15 GÜNCELLEME 13.06.2019 16:37
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

İtalyan hükümeti, sahil güvenlik ekiplerinin talimatlarına uymayarak denizden kurtarılan ve İtalyan limanlarına götürülen her göçmen için, sivil toplum örgütlerini 3 bin 500’le 5 bin 500 euro arasında para cezasına çarptırmayı planlıyor. İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini söz konusu kararnameyle sorumlu olduğu bakanlığın yetkilerini çoğaltarak sığınmacıların olduğu gemilerin, İtalyan karasularına girişini daha kolay yasaklamayı amaçlıyor.

440 MİLYON EURO ÖDENECEKTİ​

 

 

Mültecilere ölüm cezası veren Salvini daha önce birçok kez İtalya limanlarının sivil toplum kuruluşlarına kapatıldığını duyurmuştu. Yardım kuruluşları, İçişleri Bakanı Salvini’nin hazırladığı “göçmen karşıtı” kararnameyi, denizde hayat kurtaran sivil toplum örgütlerine karşı açılan bir savaş olarak tanımladı. Önümüzdeki birkaç gün içinde Bakanlar Kurulu’na sunulacak ve daha sonra parlamento tarafından oylanacak olan kararnameye göre, sivil toplum örgütleri her göçmen için 5 bin 500 euro'ya kadar para cezasına çarptırılacak. İçişleri Bakanı’nın göç konusundaki tutumuna destek veren yeni kararname, sivil toplum kuruluşlarının denizdeki göçmenleri kurtarma operasyonlarını sona erdirmeyi amaçlıyor. Hesaplamalara göre kararname son 3 yıldır yürürlükte olsaydı Sınır Tanımayan Doktorlar, denizden kurtarılan 80 bin insan için yaklaşık 440 milyon euro ödemek durumunda kalacaktı.

İNSAN HAKLARINI UNUTTULAR

Karara göre göçmenlerin yardım kuruluşlarına nakledilmesi için verilen izinler bir ayla bir yıl arasında değişim gösteriyor. Kararnameye tepki gösteren İtalya’daki Sınır Tanımayan Doktorlar'dan Claudia Lodizani “Yeni kararname yasal ilkeleri ve hayat kurtarma görevini tehdit ediyor” dedi. Yaşananlar her fırsatta dünyaya insan hakları dersi vermeye kalkışan Avrupa’da insanlığın iflası olarak değerlendiriliyor. Hayat kurtarmanın suç ilan edildiği İtalya’da artık insan yaşatmanın da bir bedeli olacak.

HAYAT KURTARMAK YASAK 5 YILDA 17 BİN ÖLÜM

Uygulama hayata geçerse Akdeniz'deki kurtarma operasyonları büyük ölçüde duracak. Avrupa'ya ulaşmak için botlarla Akdeniz'e açılan göçmen sorunu giderek büyüyor. Göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen İtalyan bakan Salvini konuda sıkı bir tutum takınıyor. Geçtiğimiz ay Libya açıklarında kurtarılan 64 göçmene İtalya ve Malta limanlarını kapatmıştı. Salvini, geminin Almanya bayraklı olduğunu belirterek, “Gemi güvenli bir liman istiyor. Şimdi Hamburg'a gitsin” demişti. Alman sivil toplum kuruluşuna ait gemideki 64 göçmen, 10 günün ardından Almanya, Fransa, Portekiz ve Lüksemburg tarafından kabul edilmişti. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, 2012 ile 2017 yılları arasında yaklaşık 16 bin 800 kişi Libya’dan Avrupa'ya botlarla geçmeye çalışırken hayatını kaybetti.

KAYNAK: GÜNEŞ GAZETESİ
YORUMLAR 52
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem gidip ülkelerini sömürüp, karıştırıp bu insanlara yaşama hakkı tanımıyorlar hem de yeryüzünün başka yerlerinde yaşamalarına izin vermiyorlar. İnsanlar da batı medeniyeti, insan hakları diye bu aşağılık zihniyetleri kendilerine örnek alıyorlar. Allah orar herkes ten bunların hesabını elbet.
    Cevapla
  • derin 4 yıl önce Şikayet Et
    o süslü saraylarınızda saklanamazsınız artık
    Cevapla
  • Fatih Kara 4 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyet dersi alın batı hayranları alın size Medeni Batı
    Cevapla
  • sağlıkçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah kahru perişan etsin bu insanlıktan nasip almamış medeniyyetsizleri.
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Gevurdan ne beklersin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı