Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 ve F-35 açıklaması! Verdiği örnekle...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonya Dışişleri Bakanı Edgards Rinkevics ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğu, S-400'lerin NATO sistemine entegre edilmeyeceğini, tamamen bizim kontrolümüzde olacağını söyledi.

GİRİŞ 16.05.2019 14:27 GÜNCELLEME 16.05.2019 15:03
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Letonya'da temaslarda bulundu. Letonya Dışişleri Bakanı Edgards Rinkevics ile de görüşen Çavuşoğlu, görüşme sonrası mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

- ABD'nin S-400'lerin F-35'lere tehdit oluşturduğu gibi bir iddiası var. Biz çok net bir şekilde ifade ettik bu sistem tamamen bizim kontrolümüzde olacak, NATO sistemlerine entegre edilemeyecektir. ABD'lilerin bu konudaki iddiaları gerçek olsaydı bu noktadaki bence S-400'lerin F-35'lerin teknolojisine yetişmiş olması gerekirdi. Baltık bölgesi olsun, Suriye olsun kuzey bölgelerde S-400'ler F-35'lerin teknolojisine yetişmiş olacaktı. Suriye'de Rusların kontrolünde S-400'ler var, aynı şekilde Amerikan uçakları, İsrail F-35'leri bu bölgede uçmaya devam etmektedir. Sınırın diğer tarafında da Norveç sınırında S-400'ler konuşlandırıldı ve burada Norveç F-35'leri uçmaktadır. Eğer bu iddia doğru olsaydı çoktan olmuş olurdu. Bu değerlendirmeyi teknisyenler yapmalı. Biz Amerikalılara ve NATO'ya bir teklifte bulunduk. Ortak teknik çalışma grubu kurulması önerisinde bulunduk. Bu değerlendirmeyi kendilerinin yapması, bu grubun bulgularını bizimle paylaşmasını istedik ve müttefikimiz ABD'nin iddialarını değerlendirmesini istedik.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 53
  • ÜÇ HİİLAL. 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve NATO bu güne kadar TÜRKİYE yararına hiç bir iş yapmadı yapmazda.NATO abd kontrolunda bir askeri güçtür.ABD nato ülkeleri olmasa bu kadar ötemez.Hemen TÜRKİYE her ülkeyle kavgaya tutuşmasın da önce kendi çıkarlarımız düşünülerek hareket etmeliyiz.S400 VE S500 HEMEN ALINMALI.
    Cevapla
  • Cann 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu s400 leri cabuk göndersinler. Kuralımda bu konu burada bitsin. Abd köpeklerine kapak olsun yeter daa.
    Cevapla
  • Demir yumruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Uyanık olup birlik olmak gerekir. Bunlarla beraber Eger Allah a da inanıyorsak gerisi teferruattır.
    Cevapla
  • çeçen 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye için en buyuk tehtit abd be nato bence.
    Cevapla
  • ertugrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin elindek en iyi kart, NATO birliginde olmasidir. eger bugün NATO`da olmasaydik, iran ve suriyeden hic bir farkimiz kalmazdi.. savas tehtitleri ard arda.. Türkiye Nato Kartini cok iyi kullaniyor. hem o yana hem bu yana iyi oynuyor. Politika cok karisik birsey.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Natoya tabiki entrege edilmemeli devre disi birakirlar nato dan kendimizi korumak icin aliyoruz S400
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi