Esed'den katliam! Çok sayıda ölü var

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki sivil yerleşimlere gece geç saatlerde düzenlediği hava saldırılarında 4'ü çocuk, 12 sivil hayatını kaybetti.

Esed'den katliam! Çok sayıda ölü var
Esed'den katliam! Çok sayıda ölü var
GİRİŞ 22.05.2019 11:08 GÜNCELLEME 22.05.2019 11:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esed rejimi ordusu ve İran destekli terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, gece geç saatlerde İdlib ilinin Marratinnuman ve Han Şeyhun ilçeleri, Marrıthırma, el Kassabiyye, Abidin, Hiş, Kirisaa, Kefer Sicne ve Nukeyyir köylerine hava ve kara saldırısı düzenledi. 

 

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, gece geç saatlerde Marratinnuman ilçesi ile Marrıthırma köyüne düzenlenen hava saldırılarında 4'ü çocuk en az 12 sivil hayatını kaybetti, 25'ten fazla sivil yaralandı. 

İDLİB GERGİNLİĞİ AZALTMA BÖLGESİNDEN SON DURUM

 

 

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ili, neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin kalesi niteliğinde.

Halihazırda iç göç ile nüfusu yaklaşık 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, Mart 2015'te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geldi.

Türkiye, Rusya ve İran, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve çevresini "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan etti. Rejim güçlerinin ateşkesi sık sık ihlal etmesi üzerine Türkiye ve Rusya, ek mutabakata vardı. Rejim, destekçilerinin yardımıyla 17 Eylül 2018'de Soçi'de imzalanan mutabakata rağmen saldırılarına devam ediyor. Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da 25-26 Nisan'da Türkiye, Rusya ve İran arasında düzenlenen 12. toplantı sırasında artan saldırılar aynı yoğunlukta sürüyor.

Sivil Savunma kaynakları, 25 Nisan'dan bu yana düzenlenen saldırılarda en az 183 sivilin yaşamını yitirdiğini, 455'ten fazla sivilin yaralandığını belirtiyor. Esed rejimi ve destekçilerinin, Türkiye ve Rusya'nın İdlib mutabakatını imzaladığı 17 Eylül 2018'den bu yana ateşkesi ihlal ederek düzenlediği saldırılarda 553 bin 444 sivil yerlerinden edildi.

Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın hava desteğiyle, yaklaşık 3 hafta önce başlattığı "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ne geniş çaplı saldırılarla 100 kilometrekare civarında bir alanı ele geçirdi. Askeri muhalifler ise söz konusu bölgeleri rejim güçlerinden ele geçirmek için zaman zaman operasyon düzenliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Adam gibi Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    idlip deki insanlara bir Akdeniz Koridoru hazırlansın, Gemiyle Avrupaya 4 Milyon insan göç yapsın, Gemileri Avrupa kabul etmezse, Türkiye Sınırları açsın, idlipdeki 4 Milyon + Türkiyedeki 4 Milyon Mülteci Avrupaya göç yapsın... Bunu istemiyorsanız, 8 Milyon Suriyeli insanı Silahlandırın Esed'i devirsin. Verilecek Silahlar Uçakları vurması gerek.!
    Cevapla
  • baha 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah siz kopek alcak katil suruleri mesepci itler sizi bu mubarik ramazan ayin ahim ve o bebeklerin ahi sizi Allah a sikayet adiyorum rabbim sesimizi duy ye allahhh
    Cevapla
  • E.K 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize izin vermiyolar ki girellim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama