Bomba iddia: ABD onlara tuzak kuruyor!

İran Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanı Mansur Gulami, ABD yönetiminin bazı İranlı bilim insanlarına önce vize verdiğini daha sonra bu kişileri ülkeye girişleri sırasında gözaltına aldığını söyledi.

Bomba iddia: ABD onlara tuzak kuruyor!
Bomba iddia: ABD onlara tuzak kuruyor!
GİRİŞ 22.05.2019 11:41 GÜNCELLEME 22.05.2019 11:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) konuşan Gulami, yaklaşık 8 aydır ABD'de gözaltında bulunan İranlı bilim adamı Dr. Mesud Süleymani'yle ilgili, "ABD İranlı bilim insanlarına vize veriyor, daha sonra ülkeye girişleri esnasında sınır kapılarında bu kişileri gözaltına alıyor. Bu durum İranlı bilim insanlarını oyuna getirmektir." dedi.

 

 

Washington yönetiminin bazı alanlarda araştırmalar yapan, makaleler yayımlayan ve laboratuvar çalışmaları için malzeme siparişi veren İranlı akademisyenleri listelediğini öne süren Gulami, "ABD, bilim adamlarını gözaltına almadan önce bu kimselerin yaptırımları ihlal ettiklerine dair bir duyuruda bulunmuyor. ABD yönetimi bize tuzak kuruyor." ifadelerini kullandı.

Gulami, Dr. Süleymani'nin durumunun bakanlığı tarafından takip edildiğini sözlerine ekledi. 

 

 

Kök hücre alanında çalışmalarıyla tanınan Tahran'daki Tabiat Müderris Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mesud Süleymani, geçen yıl ekim ayında yaptırımları ihlal ettiği iddiasıyla ABD'ye girişi esnasında Chicago Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

Süleymani'nin 3 yıl önce öğrencileri aracılığıyla ABD'den İran'a "büyüme hormonu" getirttiği gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    ne bekliyordunuz? Şeref? Haysiyet? Sözünde durma? Bunlar amerikalı beyler, uyanın artık.
    Cevapla
  • emrehan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gitmesinler kardeşim o zaman abd ye buna da çocuklar güler
    Cevapla
  • Doruklu 4 yıl önce Şikayet Et
    normal bir durum. eyy iran suriyede cok sayida katliam yaptınız. elbet bunun hesabı sorulacak.
    Cevapla
  • vanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yillardir birbirinize dusmansiniz azcik musama gosterdimi coniler culuk gibi oltaya dusuyorsuniz iranlilar ondan donrada koruk uzumi yemis tilkimi ciyakliyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!