Belçika o ismi vatandaşlıktan çıkardı

Belçika mahkemesi, Suriye'de DEAŞ militanıyla evli olan Soraya E.’nin Belçika vatandaşlığından çıkarıldı ve 5 yıl hapse mahkum edildi.

Belçika o ismi vatandaşlıktan çıkardı
Belçika o ismi vatandaşlıktan çıkardı
GİRİŞ 25.05.2019 12:08 GÜNCELLEME 25.05.2019 12:08

Belçika’nın Flaman bölgesinde Anvers kentinden Suriye’ye giderek DEAŞ militanlarıyla iki kez evlenen 24 yaşındaki Soraya E., mahkeme tarafından Belçika vatandaşlığından çıkarılarak 5 yıl hapis cezasına ve DEAŞ terör örgütün faaliyetlerine katıldığı için 8 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

Belçika vatandaşlığını kaybeden Soraya E.’nin en kısa sürede tutuklanması yönünde karar verildi.

Soraya E., 13 Haziran 2014 tarihinde DEAŞ militanı Fayssal O ile evlendi. Ailesini İtalya'da balayı yapacaklarını inandırarak kocasıyla birlikte Suriye’ye DEAŞ militanlarının saflarına katıldı.

DEAŞ militanı kocası Fayssal’ın Suriye’de öldürülmesinin ardından tekrar evlenen Soraya E.nin DEAŞ terör örgütü ideolojisini desteklediği ve terör grubuna aktif olarak katkıda bulunduğu mahkeme tarafından tespit edildi.

Belçika mahkemesi, DEAŞ faaliyetlerine katılmak ve DEAŞ militanlarına destek vermesinden dolayı Soraya E.’yi 5 yıl hapse, 8 bin euro para cezasına ve Belçika kimliğinin iptali için karar verdiği gibi en kısa zamanda tutuklanarak Belçika’ya getirilmesi yönünde karar aldı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü