Trump açıkladı: Bizden 105 adet F-35 alacaklar

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya'nın kendilerinden 105 adet F-35 savaş uçağı alacağını duyurdu. Trump, her fırsatta karşılık tehditlerle gerilimin arttığı İran ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Trump açıkladı: Bizden 105 adet F-35 alacaklar
Trump açıkladı: Bizden 105 adet F-35 alacaklar
GİRİŞ 27.05.2019 10:11 GÜNCELLEME 28.05.2019 11:15
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump ile birlikte üç gündür Japonya'da resmi temaslarda bulunuyor. Trump çiftinin Japonya ziyareti toplam 4 gün sürecek.

 

 

Trump, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Japonya'nın kendilerinden 105 tane F-35 jeti almayı kabul ettiğini duyurdu.

Kuzey Kore hakkında da değerlendirmelerde bulunan ABD Başkanı, Kim Jong-un'un "çok akıllı" bir adam olduğunu ve nükleer silahlardan vazgeçmesi gerektiğini bildiğini söyledi.

Trump, ABD ile İran arasındaki gerilim için ise, İran'da rejim değişikliği aramadıklarının altını çizdi. Tahran yönetimiyle anlaşma yapacaklarını umduğunu da söyleyen Trump, "İran'da birçok insan tanıyorum ve bunlar harika insanlar. İran aynı liderlik ile harika bir ülke olma şansına sahip. Sadece şunu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Rejim değişikliği aramıyoruz, biz orada nükleer silah istemiyoruz" dedi.

Çin ile ticaret anlaşması için önlerinde büyük bir şans olduğunu dile getiren ABD lideri, ancak bunun biraz zaman alacağını belirtti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 88
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ülke de sizden ta baştan ortak olduğu bir proje için şu tehdit altında. Bu ABD küresel şeytanı Trump delinin de ötesinde. bunları yöneten akıl böyle söylemese böyle hareket edemez bu katil ruhluların ülkesi. resmen Siyonist ve avencelis yönetim hakim
    Cevapla
  • mmt 4 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar... bizler sizi gururlu insanlar biliriz. Nedir bu kepazelik. Size atom bombası ile toplu soy kırım uygulayan insanlarla olan bu samimiyetiniz bu ticaretiniz nedir. Onlara yaranamazsınız.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizdeki füzeler ne işe yarıyor? Siyonist madrabazlar
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Japonya attıgınız atom bombasının hala etkısı altında bu ne dostluk boyle hayret !
    Cevapla
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Körfeze bu kadar silahı neden yığdın? Türkiye Karşı ise şunu unutma Atilla'nın Osmanlının Alparslanların Fatihlerin Yavuzların Abdülhamidlerin çocukları da sizden intikam için bekliyor. İçimizdeki domuz yiyenleri de size ya göndereceğiz yada göndereceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü