Trump: Körfez'deki askeri gücümüzü artıracağız

İran'da rejim değişikli istemediklerini söyleyen ABD Başkanı Trump, Körfez'deki askeri gücü artırmaya devam edeceklerini açıkladı.

Trump: Körfez'deki askeri gücümüzü artıracağız
Trump: Körfez'deki askeri gücümüzü artıracağız
GİRİŞ 27.05.2019 10:16 GÜNCELLEME 27.05.2019 11:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Japonya'ya resmi ziyareti süren ABD Başkanı Donald Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile ortak basın toplantısında konuştu.
 
Wahington ile Tahran arasında tırmanan gerilim ile ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, ''ABD, İran'da rejim değişikliği istemiyor, nükleer silah olmasını da istemiyor'' dedi.
 
Trump, iki ülke arasındaki gerginlik nedeniyle ABD'nin Körfez'deki askeri gücünü artırdığını açıkladı.
 
Hala bir uzlaşı yoluna inandığını söyleyen Trump, ''İran'ın konuşmak istediğine inanıyorum. Eğer konuşmak isterlerse biz de konuşmak isteriz.'' ifadelerini kullandı.

TEHDİT Mİ, UZLAŞI MESAJI MI?
 
Trump, uzlaşı mesajlarının arasına sıkıştırdığı sözlerle adeta aba altından sopa gösterdi. Trump, ''Ne olacağını göreceğiz. Hiç kimse korkunç şeylerin olduğunu görmek istemez, özellikle de ben.'' dedi.
 
İran tarafı ise Trump'ın daha önceki uzlaşı çağrılarını, ABD'nin bölgeye gönderdiği askeri silah ve techizatları göstererek inandırıcı bulmadığını ifade ediyor.
 
ABD-İRAN GERİLİMİ
 
İki ülke arasında son dönemde yaşanan gerginlik ilk olarak, ABD'nin 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesi ile başladı.
 
Son olarak Beyaz Saray'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un "İran rejimine açık ve net bir mesaj olarak bölgedeki askeri güçümüzü artıracağız" açıklamasıyla gerilim tırmanmaya başladı.
 
Washington yönetimi, sözü edilen güçlendirmeler çerçevesinde bölgeye Patriot füzeleri, B-52 bombardıman uçakları ve F-15 savaşçıları takviye etti. Gelişmeler iki ülke arasındaki suların daha da ısınmasına, karşılıklı restleşmelere sahne oluyor.
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Benvatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    İran bahane tek amaç akdeniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama