Bakan Akar'ın sözleri milat oldu!ABD'den Türkiye'ye karşı F-35 hamlesi

ABD yönetiminin F-35 savaş uçağı programı kapsamında Türk pilotlara verilen eğitimin askıya alınmasını ciddi olarak düşündüğü iddia edildi.

Bakan Akar'ın sözleri milat oldu!ABD'den Türkiye'ye karşı F-35 hamlesi
Bakan Akar'ın sözleri milat oldu!ABD'den Türkiye'ye karşı F-35 hamlesi
GİRİŞ 29.05.2019 11:40 GÜNCELLEME 29.05.2019 17:28
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

ABD, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasını istemiyor. Ancak bu konuda kararlı bir duruş sergileyen Türkiye, S-400 anlaşmasının bitmiş bir anlaşma olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Son olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Moskova yönetimi ile varılan anlaşmanın "bitmiş bir anlaşma" olduğunu söylemişti. Akar, Türk askeri personelinin S-400'lerin kullanımına ilişkin Rusya'da eğitim almaya başladığını ve Rus personelin de Türkiye'ye gelebileceğini de sözlerine eklemişti.

 

 

YENİ BİR İDDİA ORTAYA ATILDI

İngiliz haber ajansı Reuters'ın konu ile alakalı bilgi sahibi olduğunu söylediği ve adlarının gizli kalması koşuluyla konuştuğu iki yetkili, Washington yönetiminin, Arizona'daki Luke Hava Kuvvetleri Üssü'nde Türk pilotlara verilen eğitimin askıya alınmasını ciddi olarak düşündüğünü söyledi. İki kaynak, ABD'nin nihai kararını ise henüz vermediğini belirtti.

 

 

Reuters haberinde, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve Dışişleri Bakanlığı'na bu konu ile ilgili sorular yöneltildiğini ancak pilotlarla ilgili iddialara ilişkin yorum yapmaktan kaçınıldığını aktardı. Haberde ayrıca, eğitimlerin askıya alınması halinde Türk pilotların ABD'den ayrılıp ayrılmayacağı ya da Türkiye'nin F-35 programındaki geleceğine ilişkin nihai karar verilene kadar üste kalmalarına izin verilip verilmeyeceğinin ise net olmadığı kaydedildi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 65
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    bir formül bulup f 35 den acil cekilmemiz menfatımız icabıdır
    Cevapla
  • Görünen Köy 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz F35 i F35 lerin sırrını S400 le çözmek ve onu abd aleyhine kullanmak için alıyoruz.Abd nin korkusu ondan.Japonya bence aceleci davrandı.105 adet F35 siparişi vermekle.Kimbilir sahte bir anlaşmadır.Aklı sıra bizi kandıracak.Bu şeytan ABD den her türlü fırıldaklık beklenir.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 programı zaten nato devletlerinin hava kuvvetlerini kontrol altına almak tüm operasyonlardan haberdar olmak için yapıldı.. O uçak resmen bir uçan bilgisayar.. Eğer ciddi bir savaş durumu olursa ABD nin izni olmadan yerde motorunu bile çalıştıramasınız
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Türk büyüğümüzün dediği gibi; "Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir." Bizim aslanlar uzaktan baksa mevzuyu çözer. Biz bakalım kendi uçağımızı yapmaya. Gerisi fasarya.
    Cevapla
  • Gökbörü 4 yıl önce Şikayet Et
    vereceklerrrr neden nçin vermek zorundalarr? vermeseler türkiye malezya endonazya ve rusyayla ortak ucak üretimine başla eskişehir kayseri örnekleri mecut kapatan onlar ,uçak fab. açtırırmı hiç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!