Rusya'dan ABD'ye tepki: Uçuşları durdurun!

Son dönemlerde Rusya’ya yakın noktalarda gözlem uçuşu gerçekleştiren Amerika son olarak Kırım dolaylarında yine gözlem uçuşu yaptı.

Rusya'dan ABD'ye tepki: Uçuşları durdurun!
Rusya'dan ABD'ye tepki: Uçuşları durdurun!
GİRİŞ 30.05.2019 11:27 GÜNCELLEME 30.05.2019 11:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dün öğle saatlerinde Rus radarları tarafından da tespit edilen ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 157316 kayıt numaralı Lockheed EP-3E tipi gözlem uçağı, Yunanistan’ın Girit Adası'nda bulunan NATO üssünden kalkış gerçekleştirdi.

 

 

Moskova saatiyle 12.15 sularında Karadeniz ve Kırım çevresinde uçuşlar gerçekleştiren uçak görevini 14.40’ta tamamlayarak Girit Adası'ndaki üsse geri döndü.
 
ABD uçakları Rusya’nın Baltık Denizi çevresinde ve Karadeniz üzerinde son dönemlerde çok sayıda uçuş gerçekleştirdi.
 
RUSYA UÇUŞLARIN DURDURULMASINI İSTEDİ, ABD REDDETTİ
 
Rus haber siteleri, gerçekleşen uçuşların Rusya Savunma Bakanlığı ve hava istihbaratı tarafından izlendiğini belirtirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı uçuşlarını aralıksız sürdüren ABD’ye tepki göstererek bu uçuşların artık durdurulması gerektiğini belirtti.

Pentagon ise Moskova’nın bu çağrısını reddederek uçuşların devam edeceğini aktardı. Rus basını ayrıca ABD gözlem uçaklarının Rusya’nın Suriye’deki askeri üslerine yakın noktalarda uçuşlar gerçekleştirdiğini hatırlatarak, bu uçuşların yeni bir diplomatik krize neden olabileceğini okuyucularına aktardı.
 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya da kibris Türk kesimine üs kurup onlari izlesin artik TÜRKIYE ve Rusya stratejik güç kurmali çin de dahil olursa dünya viz gelir
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir S-400 lazım.İndir aşağıya.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi