'Savaş'ı bile göze alan ABD'nin amacı ortaya çıktı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, İran'a uygulanan yaptırımlardan hiçbir ülkenin muaf tutulmayacağını ve politikalarının İran petrol satışını "sıfıra indirmek" olduğunu söyledi.

'Savaş'ı bile göze alan ABD'nin amacı ortaya çıktı
'Savaş'ı bile göze alan ABD'nin amacı ortaya çıktı
GİRİŞ 31.05.2019 08:00 GÜNCELLEME 31.05.2019 08:00
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Sözcü Ortagus, bakanlıkta düzenlenen haftalık olağan basın  toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'nin uyguladığı yaptırımlar kapsamında İran'dan petrol alan  Hindistan veya Çin gibi ülkelere muafiyet uygulanıp uygulamayacağı sorusuna cevap  veren Ortagus, şunları söyledi:

"Başkan Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun politikası İran'ın petrol satışlarını sıfıra indirmektir. Bu konuda da herhangi bir muafiyet  söz konusu değil. Bir yıl önce birçok kişi, tek taraflı yaptırımların işe yaramayacağını söylemişti fakat yaradı. Birçok kişi, dünyanın  ABD'nin bu  yatırımlarına uymayacağını söylemişti fakat uydular. Bu konuda en agresif Avrupa  şirketleri ve bankaları bile İran'dan çıktılar ve yaptırımlarımıza uydular.  İran'a uyguladığımız yaptırımlara uyulmasını bu yönetimin en büyük başarılarından  biri olarak görüyoruz."

Ortagus, bugün Suudi Arabistan öncülüğündeki İran ile devam eden  gerginliklerin masaya yatırıldığı acil durum toplantısına ilişkin görüşlerinin  sorulması üzerine, Suudi Arabistan'ın, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi  (GCC) üyeleriyle bölgesel tehditleri ele alan girişimlerde bulunmasından  memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bölgenin daha istikrarlı ve huzurlu olması  için Arapların İran ile mücadele konusunda hemfikir olmalarının önemini  vurgulamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Hürmüz Boğazı yakınındaki  boru hattına ve tankerlere yapılan saldırıların ardından acil durum zirvesi  çağrısında bulunmuş, Mısır, Filistin, Kuveyt, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri  gibi ülkeler toplantıya katılacağını duyurmuştu.

YORUMLAR 41
  • Çok şükür 4 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilige heves etmeyin diyen arkadași anlayabiliyorum. Ben ve eșim ikimizde memur emeklisiyiz ikimizin toplam 6.000.tl emekli maașimiz var, yașam kalitemiz birden düștü emekli olunca. yazligimizi ve iki 4.çekeri satmak durumunda kaldik. Bunada șükür diyoruz, Altimizda yinede iki arabamiz var .
    Cevapla
  • Müntakim olan ALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    hertürlü abd malı alanlara duyurulur. yerliyi beğenmeyen çakma vatanseverler.
    Cevapla
  • Vurucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Kisra nın sütunları nasıl savrulmuştu, abd siyon terör devleti nin yıkılışını zevkle izleyeceğiz, kader hükmünü icra ediyor, biiznillah yakındır...
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunus yasa be kardes. Guzel soylemissin.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde SUKRET. SUKUR DE.SENDEN KOTULERI DUSUN.KANAAT ET.BAK NE GUZEL EMEKLIYIM DIYORSUN.AMA 1 KAC YIL SONRA EMEKLI MAASINI ALABILECEKMISIN.Savas kapiya dayanabilir.Sukret. SABRET.ALI ANLATABILDIMMI ACEBA.
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    KISKANDINMI ali kardeșimizin emeklisini yoksa. Çaliș seninde olur , Yeterrki KISKANMA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler