'Benzersiz' deyip açıkladı: Ele geçirecek

Roscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin, yeni Soyuz-5 taşıyıcı roketinin ticari piyasaya girerek haksız rekabet ve yaptırımlara rağmen büyük başarı yakalayarak piyasayı ele geçireceğini söyledi.

'Benzersiz' deyip açıkladı: Ele geçirecek
'Benzersiz' deyip açıkladı: Ele geçirecek
GİRİŞ 01.06.2019 12:44 GÜNCELLEME 01.06.2019 14:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitriy Rogozin, Moskova'nın güçlü bir motor ve uygun fiyatla geliştirdiği Soyuz-5 taşıyıcı roketinin yaptırımlara rağmen, fırlatma roketi konusunda çalışan ülkelerden daha iyi performans göstereceğini söyledi.

 

 

Rogozin, Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, Soyuz-5'in ticari piyasada iyi satılacağından emin olduğunu, çünkü düşük fiyat etiketi ile ABD yapımı roketlerle rekabet edeceğini söyledi.

Roscosmos Başkanı açıklamasında, ''Rakiplerimiz ekonomik açıdan tüm püf noktalara hakim olsa bile, fiyatı bizim kadar düşüremeyecekler'' ifadelerini kullandı.

 

 

ABD'NİN HAKSIZ REKABETİNE RAĞMEN KARŞI

Moskova, ABD'nin 2023’ten başlayarak Rusya'nın fırlatma roketleri kullanımını yasakladıktan sonra, uzay teknolojisini satabileceği yeni alıcılar arıyor. Roscosmos'un bu hareketi, "Washington'ın haksız rekabet" kararlarına karşı başlattığı belirtiliyor.

Öte yandan Irtysh olarak da bilinen Soyuz-5 roketinin yeni versiyonunun bu hafta üretime başladığı ve 2022'de piyasaya sürüleceği belirtildi.

Roscosmos Başkanı Rogozin yeni roketin motorlarını, ''İtme açısından geliştirilen benzersiz motorlar'' olarak niteledi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 2
  • berko 4 yıl önce Şikayet Et
    girin birbirinize dunya kurtulsun
    Cevapla
  • Logan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemen alalim ABD kudursun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!