Ruhani'den Orta Asya için terör uyarısı!

Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, Tahran temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından kabul edildi.

Ruhani'den Orta Asya için terör uyarısı!
Ruhani'den Orta Asya için terör uyarısı!
GİRİŞ 01.06.2019 17:20 GÜNCELLEME 01.06.2019 17:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ruhani ve Muhriddin yaptıkları görüşmede iki ülke arasındaki siyasi, kültürel ve ticari ilişkileri ele aldı. 

 

 

Ruhani, ülkenin güneyindeki Çabahar Limanı'nın geliştirilmesinin bölgede malların transit geçişi için önemli olduğunu ve İran'ın Tacikistan malları için güvenli bir geçiş güzergahı olabileceğini belirtti.

Bölgenin terörizm ve dış müdahale sorunuyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Ruhani, "Irak ve Suriye'den giden teröristler Orta Asya ve Kafkasya'da etkinleşebilir, bu ciddi bir endişe kaynağıdır. Bu nedenle İran ve Tacikistan terörizmle mücadele alanında iş birliklerini eskiye göre daha fazla geliştirebilirler." dedi. 

 

 

Muhriddin de terörist grupların varlığının bölge halkları için tehlikeli olduğuna dikkati çekerek, terörle mücadele için birlikte çaba gösterilmesi ve iş birliği yapılması gerektiğini ifade etti. 

Muhriddin ayrıca İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan ile de görüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ORTA ASYA 4 yıl önce Şikayet Et
    ORTA ASYADA BIZIM. KAFKASLARDA.FAKAT RUHANININ DEDIGI DOGRU.Iranin gucu ORTA ASYAYA YETMEZ.ORTA ASYADA SII YOK DENECEK KADAR AZ.ANCAK ABD. VE YAHUDI BARONLARI Turkler TAMAMEN DAGILSIN ISTIYOR.TAM TERSI OKUMA YAPIP Orta Asya DEAS TERERUSTLERINI IMHA etmek gerek.TURK AYYAS GIBI DUSUNMEMELI.AYIK OLMALI.Durum vahim.CENGIZHAN.AJAN KARDESIM.DAIS.SIYONIZME. BATIYA HIZMET EDEN. IT. KOPUKTUR.
    Cevapla
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi terörist?sizin beslediğinizmi abd ve ab nin beslediğimi
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    İran diyorsa doğrudur, Kafkasya ya terör girmiştir. Çünkü bu kansızlar İslam ve Türk coğrafyasında terör estirmeyi seviyor. İran’a gereken ders verilmeli derim
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ya tacikistanin nersi turk!!!!!!!!!!!!!bir tarih okuyun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?