Ukrayna’da milliyetçiler Sovyet Mareşal Jukov'un büstünü yıktı

Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'da milliyetçi Ulusal Birlikler ve Sağ Sektör grupları üyeleri, İkinci Dünya Savaşı sırasında Kızıl Ordu’nun başlıca komutanlarından biri olan Mareşal Georgiy Jukov'un büstünü yıktı.

Ukrayna’da milliyetçiler Sovyet Mareşal Jukov'un büstünü yıktı
Ukrayna’da milliyetçiler Sovyet Mareşal Jukov'un büstünü yıktı
GİRİŞ 03.06.2019 12:17 GÜNCELLEME 03.06.2019 12:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

UA.Kharkiv sitesinin aktardığına göre, Ulusal Birlikler ve Sağ Sektör’den aşırı milliyetçiler Harkov'da Mareşal Georgiy Jukov’un  büstünü üzerine bağladıkları bir halatla çekerek kaidesinden indirdi. 

BÜSTÜN YERİNE UKRAYNA BAYRAĞINI ASTILAR

Olayın ardından Harkov Belediye Başkanı Gennadiy Kernes, büstün yenileneceğini söyledi. 

Ukrayna parlamentosu 2015’te kabul ettiği komünizmden arınma yasası ile ülkede Sovyet sembollerinin kullanılmasını yasakladı. Yasa kapsamında komünizme dair anıtların kaldırılması ve cadde ile sokaklardaki komünizmle özdeşleşen isimlerin değiştirilmesi öngörülüyor. 

Jukov, Kızıl Ordu'nun İkinci Dünya Savaşı’ndaki başlıca komutanlarından biri ve 1955-1957 yılları arasında Sovyet Savunma Bakanı olarak görev yaptı. 

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 1
  • Okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna her geçen gün daha kötüye gidiyor. Allah orada yaşayan Türklere yardım etsin.Çok sıkıntılı bir ülke .Rusya doğalgaz ve benzin vermeyide kesti bakalım napacak Ukrayna .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı