Irak'ta bayram için hilal gözleniyor

Ramazan'ın son günü bugün geçirilirken, yarın ülkemizde ve bir çok İslam coğrafyasında Ramazan Bayramı kutlanacak. Ancak bazı ülkeler halen bayram konusunda emin değil.

Irak'ta bayram için hilal gözleniyor
Irak'ta bayram için hilal gözleniyor
GİRİŞ 04.06.2019 06:51 GÜNCELLEME 04.06.2019 06:52
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Yıllardır en çok tartışılan konulardan biri tüm İslam coğrafyasının aynı günde Ramazan'a girip, aynı günde bayramı kutlayamaması. Bu yıl her ne kadar bu konuların başında gelen Suudi Arabistan Türkiye ile aynı günde bayramı kutlasa da bazı ülkelerin kafasında halen soru işaretleri bulunuyor.Onlardan biri de Irak.

 

 

HİLAL'İ ARIYORLAR

Genelde her yıl Suudi Arabistan'dan görmeye alışık olunan hilal arama manzaraları bu yıl da Irak'ta yaşandı.

 

 

Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde bir grup gözlemci, kentin yüksek kesimlerine çıkarak, Ramazan Ayı'nın bitişi ve Ramazan Bayramı'nı müjdeleyen yeni hilali teleskop ve dürbünle gözlemlemeye çalıştı.








 

YORUMLAR 28
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz nasıl bu kadar geri kaldık ne zaman bilimden bu kadar uzaklaştık. Adamlar marsa gitmek üzere biz daha burnumuzun ucundaki ayın şeklini göremiyoruz. Allahım sen akıl fikir ihsan eyle
    Cevapla
  • Bitirim 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani burda hava kapalı olup hilali dolunay oluncaya kadar gormeseler bayram olmayacak mı? Başta hilali görüp başlamışlar ve 30 gün dolmussa ne bekleniyor. GERÇİ 91 KÖRFEZ SAVAŞI'NDAN BERİ HİC BAYRAM OLMADİ ORLARDA AMA....
    Cevapla
  • avni 4 yıl önce Şikayet Et
    hilal her ayın 29'unda gözetlenir, görülürse zaten sorun yok diğer aya geçilmiş olur. Eğer o 29'unda hilal her hangi bir sebepten ötürü görülmezse o ay 30'a tamamlanır, öyle görünene kadar ayın devam etmesi gibi bir saçmalık yok yani. Zaten herhangi bir takvime de bakarsanız ayların son günlerinin sürekli değişkenlik gösterdiğini görebilirsiniz. İslamiyette de aylar hilalin görünüp görünmemesine bağlı olarak ya 29 gün ya 30 gün sürer, üstü olmaz.
    Cevapla
  • Tugra 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne bicim iş?konu iftar olunca gözler saate bakarak dakika sayıyor.bayram olayında göklerde hilal araniyor.hangi yilda yaşıyorsunuz?ozaman saati de birakin bir kenara.
    Cevapla
  • davud72 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH IN KANUNLARI VE PEYGAMBERİN METODU UYGULANMADIĞI SÜRECE BİRLİK OLAMAYACAKTIR.ÇÜNKÜ İNSANLARIN RABBİ,İNSANLARIN KRALI,İNSANLARIN MELİKİ,İNSANLARIN SULTANI,İNSANLARIN PADİŞAHI,İNSANLARIN TEK VE GERÇEK KANUN KOYUCUSU OLAN BİRİCİK RABBİMİZ OLAN ALLAHU TEALA ŞÖYLE BUYURUYOR Ey İnananlar! Hep birden barışa girin, şeytana ayak uydurmayın, o sizin apaçık düşmanınızdır.BAKARA SURESİ 208 AYET. Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Hilali gördüğünüz vakit, oruç tutunuz; hilali gördüğünüz vakit, iftar ediniz. Eğer hilal, hava kapalılığı sebebiyle gizlenirse, Şaban ayının sayısını otuza ikmal ediniz’ buyurdu.” Buhari 1779, Müslim 1081/19,
    Cevapla
  • nurullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru ama bunu anlayacak kımse yok kardeş
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    islam dunyasi bu yuzden iflah olmuyor bu ayrintilara takila takila gavur bizi kaç parçaya böldü uyanin artik
    Cevapla
  • avni 4 yıl önce Şikayet Et
    siz 50 yıl önce hazırlanan takvime güvenebilirsiniz, bırakın onlar Rasulullah s.a.s'nin sünnetini yerine getirsin! Sünnete uymak ne zamandan beri ayrıntı oldu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!