Rusya'dan Trump'a yalanlama, Türkiye'ye mesaj: Bizim meselemiz değil

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Washington'u "adamlarının büyük bir kısmını" Venezuela’dan çektiğine dair bilgilendirdiğini açıkladı. Ancak Kremlin'den yapılan açıklamada, ABD Başkanı'nın bu sözleri yalanlandı. Sözcü Peskov, Türkiye ile ABD arasında kurulması planlanan S-400 çalışma grubu sorusuna ise "Türkiye'nin bizi bilgilendirmesi gerekmiyor. Bu bizim meselemiz değil" yanıtını verdi.

Rusya'dan Trump'a yalanlama, Türkiye'ye mesaj: Bizim meselemiz değil
Rusya'dan Trump'a yalanlama, Türkiye'ye mesaj: Bizim meselemiz değil
GİRİŞ 04.06.2019 12:58 GÜNCELLEME 04.06.2019 13:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İngiltere'de resmi ziyaretlerde bulunan ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan kısa bir açıklama yaptı.

 

 

Trump paylaşımda, "Rusya bizi adamlarının büyük bir kısmını Venezuela'dan çektiği konusunda bilgilendirdi" dedi.

TRUMP'A YALANLAMA

ABD Başkanı, "bu adamların" kim olduğuna dair bilgi vermezken, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Trump'ın açıklamalarını reddederek, Moskova'nın konuyla ilgili Trump ile temas halinde olmadığını ve bu sözlerinin bir gazete haberine dayandığını söyledi.

Trump o açıklaması...

Peskov, Rus askeri personelinin, Moskova ile Caracas arasındaki askeri sözleşmelerin şartlarını yerine getirmek için Venezuela'da olduğunu ve her şeyin plana uygun gittiğini söyledi.

WSJ'NİN O HABERİ DAHA ÖNCE YALANLANMIŞTI

Daha önce Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) bir kaynağa dayanarak Moskova'nın Venezuela'daki askeri uzmanlarını çekeceğini ileri sürmüş, Rusya'nın Venezuela Büyükelçisi Vladimir Zayemskiy ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurmuştu.

S-400 AÇIKLAMASI

Sözcü Peskov, Türkiye'nin S-400 savunma sistemi satın almasına ilişkin ABD'yle bir çalışma grubu kuracak olması konusunda Ankara tarafından bilgilendirilip bilgilendirilmedikleri sorusuna, "Ankara'nın bize bilgi vermesi gerekmiyor. Zira bu bizim meselemiz değil. İsterlerse üçüncü bir ülkeyle görüşebilirler" yanıtını verdi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 17
  • Oyun 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika AB üyesi bir ülkeye terör veriyorsa bu ülkenin AB üyeliğinde kalmasının bir anlamı yok Rusya güvenilir mi? Rusya orta Doğu'da aslında barış istemiyor savaş yoksa silahta yoktur Rusya silah pazarlamasını da iyi yapamıyor Rusya AB üyesi ülkesine silah satamaz cunki. Amerika yaptırım polikatasi yapıyor
    Cevapla
  • Oyun 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika s400 neden onaylıyor F35 peri gönderecek Amerika cunki Türkiye'den tek isteyeceği şey s400 zafllarini görmek istemesidir Çok büyük bahisler oynatiyorlar Türkiye'de şuanda ortada ya f35zafllari Yada s400 zaflari Rusya aslında gizliden msj veren Amerika Rusya'da aslında Türkiye büyük uygun fiyatlarla sattı s400 s500 ortak olmak isteyen bir Türkiye VAR Amerika s400 kabullendi artık büyük oyunlar dönüyor.
    Cevapla
  • Şehzade 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Türkiyeye zarardan başka ne verdiniz.Karışmaya hakkınız varmı.?
    Cevapla
  • imkan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd ye de rusyaya da güvenmeyin. güçlü ve çoklu düşmanla yüzyüze kalırız. silah firmalarımızın ve silah sanayimizin güçlendirilmesi lazım. daha etkili silahlar lazım. savaşta zeka bir yere kadar. savaşı kazandıran imkandır.
    Cevapla
  • YÖRÜK42 4 yıl önce Şikayet Et
    Kısaca askerinizi çekinde venezuelaya saldıralım diyor anla dünya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler