Putin açıkladı: Çekiliyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin 2021 yılında sona erecek olan Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'ndan (START) çekilmek için hazırlık yaptığını duyurdu.

Putin açıkladı: Çekiliyoruz
Putin açıkladı: Çekiliyoruz
GİRİŞ 06.06.2019 15:24 GÜNCELLEME 06.06.2019 16:27
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF 2019) uluslararası haber ajanslarının yöneticileriyle bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin füze savunma anlaşmalarından çekilmesinin küresel güvenliği istikrarsızlaştırmaya yönelik bir adım olduğunu söyledi. Putin, uluslararası silah kontrol sisteminin çökmesi konusunda ciddi bir risk bulunduğunu da ifade etti.

 

 

Rus lider, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekildikleri için sorumluluk üstlenmeleri gerektiğinin bilincine varmaya başladığını kaydetti.

 

 

PUTİN AÇIKLADI: ÇEKİLECEĞİZ

Fransız haber ajansı AFP'nin geçtiği son dakika bilgisine göre Putin, ülkesinin 2021 yılında sona erecek olan Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'ndan (START) çekilmek için hazırlık yaptığını duyurdu. Anlaşma, 8 Nisan 2010'da o zamanlar Rusya Devlet Başkanı olan Dmitriy Medvedev ile ABD Başkanı olan Barack Obama tarafından imzalanmıştı.

KONGRE'DEN TRUMP'A "ANLAŞMAYI UZAT" MEKTUBU

ABD Kongresi'nin bazı üyeleri, Başkan Donald Trump'a yazdıkları mektupta, süresi 2021'de bitecek olan anlaşmayı uzatmaya çağırmıştı.

INF KARŞILIKLI OLARAK ASKIYA ALINMIŞTI

Rusya ve ABD daha önce 1987 yılında imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) karşılıklı olarak askıya almıştı.

İRAN VE VENEZUELA DEĞERLENDİRMESİ

İran siyasetiyle ilgili ABD ile Rusya'nın farklı görüşlere sahip olduğuna işaret eden Putin, "ABD'nin İran'a yönelik siyasetine katılmıyoruz. İran ile yapılan nükleer anlaşmaya ilişkin soru işaretleri olabilir ama bunları neden istişare etmiyoruz? Daha önce inşa edilmiş bir şeyi tümüyle yıkarak çözüm aramak zorunda değilsiniz" diye konuştu.

Venezuela konusunda askeri müdahale senaryolarını kınadıklarını vurgulayan Putin, "ABD'nin müttefikleri bile askeri müdahaleyi desteklemiyor. Başka ülkelerin iç işlerine karışmak son derece ciddi ve bazen trajik sonuçlara neden olabilir. Bildiğiniz gibi cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir. Venezuela'da tüm taraflar bir araya gelerek krize siyasi bir çözüm bulmalılar. Rusya, Venezuela'ya asker göndermeyi veya orada üs kurmayı planlamıyor. Venezuela'daki Rus askeri uzmanlar, daha önce imzalanan askeri teknik sözleşmeler doğrultusunda orada bulunuyorlar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 16
  • eci 4 yıl önce Şikayet Et
    hepsi son hız devam ediyor..bakmayın bu tür anlaşmalar sözde birbirlerini yavaşlatmak için
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Atom bombası şart büyük devlet olmak için.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Var zaten atom bombamız :) Anahtar kelimeler: Pakistan, 1976, Prof. Dr. Abdulkadir Han, atom bombası
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Dünyayı 3.ncü Dünya Savaşına zorluyor? ama kendi Sonları olacak haberi yok?
    Cevapla
  • mehmetçik 4 yıl önce Şikayet Et
    abd dengeyi bozdu. dünya artık hep karışık.TÜRKİYE ne yapacak önemli olan bu.
    Cevapla
  • xxlxx 4 yıl önce Şikayet Et
    abdnin amacı İslam alemini kan bulayıp sahipleri olan israile alan açmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek