ABD'nin büyük korkusu! 'Ankara umarım bunu yapmaz'

ABD Savunma Bakanlığı Avrupa ve NATO’dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Andrew Winternitz, Türkiye’nin S-400 alımının F-35 açısından 'kabul edilemez riskler' taşıdığını iddia ederek, Ankara’nın bu alımı yapmamasını umduklarını söyledi.

ABD'nin büyük korkusu! 'Ankara umarım bunu yapmaz'
ABD'nin büyük korkusu! 'Ankara umarım bunu yapmaz'
GİRİŞ 07.06.2019 00:26 GÜNCELLEME 07.06.2019 00:27
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Winternitz, Washington merkezli Foreign Policy düşünce kurulu ile Avrupa Birliğinin (AB) Washington’da düzenlediği "Transatlantik Güvenlik İşbirliğinin Geleceği" başlıklı forumunda konuştu.

 

 

"TÜRKİYE'NİN S-400 ALMASI KABUL EDİLEMEZ BİR RİSK TEŞKİL EDECEK"

Türkiye’nin S-400 savunma sistemlerini almasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Winternitz, "Türkiye’nin S-400 alması kabul edilemez bir risk teşkil edecek, çünkü radar sistemleri Rus ordusuna beşinci nesil en üst kalite uçağımız F-35 hakkında hassas bilgileri sağlayabilir. Bize göre bu konudaki kaygılarımızı azaltacak bir önlem yok." dedi.

 

 

ABD yönetiminin bu konuda Ankara ile görüşmelere devam ettiğini belirten Winternitz, "Bu alım, Türkiye’nin NATO’ya olan bağlılığı ile uyuşmamaktadır." iddiasında bulundu. 

Türkiye'nin S-400'leri alması durumunda ABD’nin ne yapacağı sorusuna yanıt vermekten kaçınan Winternitz, "Rusya’dan S-400'leri kabul etmeyeceklerini umuyorum." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 104
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ilerde saldırmayı düşünüyorlar Türkiye ye yemezler hiç boşuna uğraşmayın o s 400 ler gelecek Türkiyeye bitti.
    Cevapla
  • dr.özcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı,Türk devlet geleneği,devlet adabında kesin olarak yapılmış anlaşma,verilmiş sözlerden dönüş yoktur,bunlar Türkleri kendiler gb soysuz belliyor.
    Cevapla
  • Mardinli Nazlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak cok acil kıtalar arası balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • cecen 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne s400mus be alın gitsin bakalım ne olacak adamlar resmen icislerine mudahale ediyo vermezlerse vermesinler sanki bizim devletin aklı yok
    Cevapla
  • Ali İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    NATO üyesi Türkiye Cumhuriyeti kendini korumak amacıyla Alacağı silah sistemleri kimseyi ilgilendirmez. Aslında gurur duymanız gerektiği yerde, Yunan mitolojisine uygun ve Akdenizde Hırsızlık ve düzenbazlık yapamayacaksınız. Tabi bu Suriye Irak ve İran üzerindeki planları da bozuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi