Terör örgütünün Pençe korkusu

Irak kuzeyindeki Hakurk'a yönelik başlatılan Pençe Harekâtı, PKK/YPG işgalindeki Münbiç'te büyük yankı uyandırdı.

Terör örgütünün Pençe korkusu
Terör örgütünün Pençe korkusu
GİRİŞ 07.06.2019 07:21 GÜNCELLEME 07.06.2019 07:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Suriye'de örgütün ABD desteğiyle işgal ettiği Münbiç'te teröristler panik yaşıyor. Çünkü TSK bir yandan Kuzey Irak operasyonunu yürütürken diğer taraftan Münbiç sınırına da askeri birlik ve mühimmat sevkiyatını sürdürüyor. Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler Münbiç sınırında 24 saat gözlem yapıyor. ÖSO'ya bağlı Hamza Tümeni Komutanı Seyfeddin Polat, Münbiç'ten edindiği bilgileri şöyle anlattı:

PANİK YAŞIYORLAR

"TSK'nın sıradaki hedefi Münbiç; terör örgütü bunu biliyor. Şehirdeki teröristlerde korku hakim. Hatta Münbiç'den ayrılmak isteyen grupların olduğu bilgisi bize ulaştı. Bir yandan da TSK sevkiyatının devam etmesi operasyon olasılığını güçlendiriyor. Terör örgütü bölgedeki Türkmen köylerinden de gerekli desteği bulamadı. Bu da korku ve panik havasını artırdı. Sivil halk ise başlayan operasyon sonrası umutlandı. TSK ve ÖSO birliklerinin Münbiç'i bir an önce teröristlerden temizlemesini bekliyorlar. Münbiç harekâtının başlamasıyla şehir kısa süre içerisinde sivillere zarar vermeden kontrol altına alınacak."

100'ÜN ÜZERİNDE ZIRHLI SEVK EDİLDİ

Bu arada Münbiç sınır hattına askeri birlik sevkiyatı aralıksız sürüyor. Son bir ay içerisinde Hatay'ın Kırıkhan ilçesinden Suriye sınırına 100'ün üzerinde Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) geçiş yaptı. Araçlar, içlerinde çok sayıda komandoyla Suriye'ye sevk edildi. Fırat Kalkanı bölgesinin hudut hattındaki kritik noktalara konuşlanan ÖSO birlikleri ise ellerinde ağır silahlarla Münbiç sınırındaki bekleyişini sürdürüyor.

Yeni Şafak

YORUMLAR 8
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Turk Kurt Arap kardeşlerimiz bu dinsizleri Allahın izniyle oradan sureceğiz biraz daha sabır.
    Cevapla
  • Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Girilsin
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah yaptıklarının cezalarını çeker PKK HDP ve CHP hainlik kalleşlik kimseye fayda getirmez bebek katilletiyle kol kola el ele gezenler şu nu unutma sın bu. Dünya fatih sultan memehmete kalmadı dizede kalmıycak hesap günü var kıyamet var cehennem var
    Cevapla
  • Mecit kervancı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir kürt olarak diyorumki sayın süleyman soylu çok değerli bakanımız oraya güneydoğu dan geldi askerimizin yanından geldi peki imamoğlu demirbaştın kucağından geldi millet uyansin yaşasın devletimiz kahrolsun chp ve hdp rabbim osmanlı torunlarına güç ve kuvvet versin insallah
    Cevapla
  • Karakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi