Bir yılda 50 bin parça plastik yiyoruz!

Yeni yapılan bir araştırmaya göre ortalama olarak bir insan bir yılda 39-52 bin arasında plastik tüketiyor.

Bir yılda 50 bin parça plastik yiyoruz!
Bir yılda 50 bin parça plastik yiyoruz!
GİRİŞ 07.06.2019 11:54 GÜNCELLEME 07.06.2019 11:54

Kanada'da gerçekleştirilen ve yeme içme alışkanlıklarının incelendiği araştırmaya göre, havadan da mikroplastik solunumu yapılıyor. Bu değerler de dikkate aldındığında insanın vücuduna ortalama bir yılda 121 bin partikül plastik giriyor.

İnsan vücuduna giren mikroplastiklerin sentetik kıyafetler, araba lastikleri hatta kontakt lenslerden bile yayılma ihtimali mevcut.

Kanadalı araştırmacılar, maddelerde bulunan mikroplastik verilerini, Amerikalıların yeme - içme alışkanlıkları ve şekilleri ile karşılaştırarak, yetişkin bir erkeğin yılda ortalama 50 bin partikül yediği, hava kirliliği de baz alındığında sayının 121 bine çıktığı bulgusunu elde etti.

Çevresel Bilim ve Teknolojisi dergisinde yayınlanan araştırmada, sadece plastik şişeden su içmenin bu sayıya 90 bin partikül daha eklenmesi gerektiği söyleniyor.

Uzmanlar, yutulan mikroplastiklerin sağlığa ne derece etki ettiğinin hala netleştirilemediğini bildirdi ve eklediler; "Çapı 130 mikrondan küçük parçacıklar potansiyel olarak insan dokularına yerleşebilir ve bağışıklık tepkisi oluşturabilir."

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi