Filistin'den ABD'li Friedman'a sert tepki: Yahudilerin elçisi!

Filistin hükümeti sözcüsü İbrahim Milhim, ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman'ın, İsrail'in Batı Şeria'nın bir kısmını ilhaka hakkı bulunduğu yönündeki açıklamalarının, onun "Yahudi yerleşim birimlerinin elçisi" olduğunu teyit ettiğini bildirdi.

Filistin'den ABD'li Friedman'a sert tepki: Yahudilerin elçisi!
Filistin'den ABD'li Friedman'a sert tepki: Yahudilerin elçisi!
GİRİŞ 09.06.2019 11:23 GÜNCELLEME 09.06.2019 11:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Milhim, Filistin haber ajansı WAFA'da yayımlanan açıklamasında, "Friedman'ın açıklamaları, onun 'Yahudi yerleşim birimlerinin elçisi' olduğunu ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

 

 

Milhim, Friedman'ın açıklamalarının, uluslararası meşruiyeti ihlal ettiğini, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırgan politikalarıyla paralellik gösterdiğini, İsrail'in yayılmacı arzuları ve dış politikasını henüz siyasi olgunluğa ulaşmamış bir grubun eline teslim eden süper gücün (ABD) skandalını yansıttığını belirtti. 

Büyükelçi Friedman, New York Times gazetesine verdiği mülakatta, "Mevcut şartlar altında İsrail’in, hepsi olmasa da Batı Şeria’nın bazı kısımlarını elinde tutmaya hakkı olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullanmıştı. 

 

 

İSRAİL'E YAKINLIĞI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Bu açıklamasıyla uluslararası camianın yasa dışı kabul ettiği Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerini İsrail’in ilhakı planına açıkça destek olacağını ortaya koyan Friedman, İsrail’e yakınlığı ile dikkati çekiyor.

Yahudi asıllı Friedman, seçim kampanyası boyunca ABD Başkanı Donald Trump'a İsrail konusunda danışmanlık yapmıştı. Trump’ın İsrail’e büyükelçi olarak atadığı Friedman, Batı Şeria’ya yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa edilmesi ve ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına destek vermişti.

Friedman, bir dönem İsrail'de yayımlanan Yahudi yerleşim birimi yanlısı Siyonist Arutz Sheva ve sağcı Jerusalem Post gazetelerinde de köşe yazarlığı yapmıştı.

İsrail’in 1967’de ilhak ettiği Batı Şeria’da 250’ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor ve 400 binden fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimin toprağını kime veriyorsun terör devletinin teröristi
    Cevapla
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu zaten David Friedman kimmiş diye aç oku bu herif de haham evladı bi yahudi zaten.. başka ne diyecekti israil söz konusu olduğunda? Niye gavurların kafirunun insaflı vicdanlı adaletli olmasını bekliyoruz ki
    Cevapla
  • ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    tepki göstermen iyi de abd yi Yahudiler yönetmiyor zaten. İt itin ayağına bastığı nerede görülmüş...
    Cevapla
  • dfghjklş 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah israilin sonu semud ve ad kavmi gibi sonu olacaktır inşallahamin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor