Çin, F-35 ve F-22 savaş uçaklarının gizli bilgilerini ele geçirdi

ABD merkezli askeri haber sitesi National Interest(NI)'te yayınlanan bir makaleye göre, Çin, F-35 ve F-22 savaş uçaklarının gizli bilgilerini ele geçirdi.

Çin, F-35 ve F-22 savaş uçaklarının gizli bilgilerini ele geçirdi
Çin, F-35 ve F-22 savaş uçaklarının gizli bilgilerini ele geçirdi
GİRİŞ 11.06.2019 16:59 GÜNCELLEME 11.06.2019 16:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

NI ekibi, Rusya ve Çin’in ABD'den bilgi çalabilecek veya Amerikan altyapısına saldırabilecek gücü olduğunu, F-22 Raptor, F-35 ve V-22 Osprey de dahil olmak üzere, ABD’nin en gelişmiş askeri donanımlarından bazıları hakkında gizli bilgilerin siber saldırıyla çalındığını belirtti.

 

 

NI’da yer alan makale, iddialarını 11 Mayıs 2017’de ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Daniel Coats tarafından açıklanan "Dünya Çapında Tehdit Değerlendirmesi" raporuna dayandırıyor.

Raporda Coats, Moskova'nın oldukça gelişmiş bir siber saldırı programı oluğunu ve son yıllarda Kremlin'in bu konuda daha agresif bir tutum sergilediğini söylemişti. Tehdidin Kremlin’in siber kabiliyetleri geliştikçe artacağını belirten Coats, Pekin'in de ABD ve müttefiklerindeki siber casusluk şirketlerini hedef almaya aktif olarak devam ettiklerini düşündüklerini vurgulamıştı.

 

 

"BİLGİLER ÇOKTAN ALINDI"

Coats'ın raporuna göre Pekin, F-22 ve F-35 gibi gelişmiş ABD silah sistemleri hakkında teknik bilgileri çoktan topladı. Coast raporda ayrıca "Düşmanlar, savunma sanayii ve ticari işletmelerin bilimsel, teknik ve ticari bilgiler peşinde koşarak ABD askeri ve ticari avantajlarını baltalamak için siber operasyonlarını kullanmaya devam edecekler" diyor.

Rapora göre Çin tarafından elde edilen bilgilere örnek olarak F-35 avcı uçağı, F-22 Raptor savaş uçağı ve MV-22 Osprey ile ilgili veriler var. Coats'a göre bu durum "ABD'nin askeri, teknolojik ve ticari avantajını baltalıyor."

NI'ya göre ise bu durum çoktan etkisini göstermeye başladı. Chengdu J-20 ve Shenyag J-31 gibi gelişmiş Çin silah sistemlerinin ardındaki teknoloji, Çin'in ABD'den siber saldırılarla ele geçirdiği bilgilerden oluşuyor ve ABD ciddi önlemler almazsa, durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor.

KAYNAK: YENİ BİRLİK GAZETESİ
YORUMLAR 13
  • Olcay utku 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilgileri çalmakla kalmamışlar. Çinlilerde f35 in kopyası olan uçak var zaten. Türkiye 4. 5. Nesil savaş uçaklarına teröristlere karşı değil, süpergüç olan ülkelere ve diğerlerine karşı istiyor. F 35 o kadar uzun sürede piyasaya çıktı ki artık bu açıdan bi gücü kalmadı. Balon terimi doğrudur, kim alıyorsa abd ye yaranmak ve safınu belli etmek için...
    Cevapla
  • sadık 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi para paronları zamanında ABDÜLHAMİD e (OSMANLI) yaptıklarını abd ye yapıyor, yani para ile vatan hainleri satın alınarak ülkenin tüm alanlarda ki gizli bilgileri yahudilerin istediği ülkelere veriliyor, baronların abd ile işi bitti, var güçleri ile sermayeyi çin e kaydırıyorlar, abd yi iyi son beklemiyor.
    Cevapla
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkdaşlar biz kendi isteğimizle F-35 Programından çıkmak isteseydik ne kadar tazminat ödememiz gerekirdi bi düşünün F-35 dediğimiz ucak cacık balon o parayı şimdi milli uçağımıza yatıralım s-400 lerimizi alalım keyfimize bakalım devletimiz bu ezikleri yemleye yemleye alttan alttan oya oya bitirecektir merak etmeyin her şey planlandığı gibi hedef 2023
    Cevapla
  • KÖROĞLU 4 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ tüm planları düşünerek uygulamaya geçti her ülkeden farklı silahlar aldı almaya devam ediyor bunun yanı sıra kendi silahlarınıda geliştirip TSK envanterine geçirdi.Ne f35 ne s400 TÜRKİYE CUMHURİYETİ 2019 tüm silahlarını üretti hava kara deniz bunun yanında hava savunma ve nükleer silahlarda envanterde
    Cevapla
  • mehmmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu durumda f35 ler çöp en doğrusu s500 ve tfx
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!