ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 F-35 mesajı: Rusya aramızı açmak istiyor

Türkiye ve ABD arasında S-400 ve F-35 krizinin patlak vermesiyle iki ülke arasında gerilim yükselirken, ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Eric Pahon'dan konuyla ilgili kritik bir açıklama geldi. Pahon yaptığı açıklamada Rusya'yı Türkiye ve ABD arasını açmakla suçladı.

ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 F-35 mesajı: Rusya aramızı açmak istiyor
ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 F-35 mesajı: Rusya aramızı açmak istiyor
GİRİŞ 16.06.2019 16:25 GÜNCELLEME 16.06.2019 18:34
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasına karşı çıkarak, Türkiye ve ABD arasında imzalanan F-35 anlaşmasında kısmi yaptırımlara giden ABD yönetimi iki ülke arasındaki gerilimi yükseltmeye devam ediyor.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Eric Pahon, "Moskova’nın birinci hedefi, onlar açısından en büyük hediye NATO ittifakında çatlaklar yaratmak ama böyle bir şey olmayacak" dedi.

Türkiye ile ilgili bir soruya cevap veren Pahon, "S-400 anlaşması ve bunun F-35 savaş uçakları programına etkileri konusunda, Türkiye-ABD-NATO ilişkisinin geneline ve bu ilişkinin ne kadar büyük ve katmanlı olduğuna bakmak lazım. ABD Türkiye'ye kilit bir stratejik müttefik olarak çok değer veriyor. Tatbikatlara, onların kuvvetleriyle birlikte çalışma kapasitemizi arttırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu ilişkinin derinliğine bakmak lazım. Moskova ise (Türkiye-ABD arasında S-400 konusunda yaşanan) bölünmeyi kullanarak bu çok derin ilişkiye zarar vermeye çalışıyor" ifadelerine yer verdi.

 

 

Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin tarihine dikkat çeken Pentagon sözcüsü, "Türkiye ile 70 yıldır müttefikiz. Zor zamanlardan geçtik, bu olacak. Tabii ki Türkiye'nin S-400 alımından vazgeçmesini, S-400’ü satın almamasını ve Patriotlar gibi NATO’yla uyumlu bir sistemi almasını isteriz" sözlerine yer verdi.

YORUMLAR 15
  • Fatih 58 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizinle ne zaman aramız oldu ki? Bundan sonra da hiç olmasın, Bırakın yakamızı tarifsiz ucûbeler.
    Cevapla
  • Yunusefendi 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd pkk ya sınırsız destek vererek zaten aramızı açmıştır. Açıkça bize karşı teröristlerle yanyana durmuştur. 70 yıldız hep kazık atmıştır bize.hiçbir sözünü yerine getirmemiştir. Kıbrıs harekatindada yine bize karşı olup ambargo uygulamıştır. Velhasıl kim bize düşmana abd onun yanındadır. Ve asıl önemli mesele abd haçlı seferlerini başlatıp Müslümanları katletmistir.buna ve katletmeye devam etmektedir
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz önce patriotları teknolojisi ile birlikte abd den almak istedik ama satmaya yanaşmadılar bizde kendi güvenliğimiz için Rusya ya yöneldik bizi ruslarla silah ticaretine abd mecbur etti şimdi boş muhabbet yapıyor
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    vaaaay bizde yedik bu kelimeyi abd diyorsa dogru yoldayız devletimize şükranlar selamlar olsun
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim aramızı rusya açmadı müttefik bozuntusu sen benim düşmanıma tonlarca silahı ver benim hergün askerim polisim şehit olsun sonra bizimaramızı rusya açıyor demek bizim aklımızla dalga geçmen hödük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!