Rumlar panik halinde: Türklerin esiri olduk!

GKRY ve Yunanistan, BM, ABD ve AB'ye şikayet ettikleri Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarını sürdürmesi sebebiyle paniğe kapıldı.

Rumlar panik halinde: Türklerin esiri olduk!
Rumlar panik halinde: Türklerin esiri olduk!
GİRİŞ 18.06.2019 11:00 GÜNCELLEME 18.06.2019 11:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin sismik arama ve sondaj gemileriyle Doğu Akdeniz’de başlattığı çalışmaları durdurabilmek için Fatih gemisi personellerini tutuklama emri çıkaran Rumlar, yine Türkiye’yi durduramayınca bu kez de Ankara’yı Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve ABD’ye şikâyet etti.

 

 

Ancak Rumlar, tüm çabalarına karşın Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerini durduramadı. Türkiye’nin kararlılığı Rum tarafını paniğe sevk etti.  

FATİH KORKUSU

 

 

Rum Politis gazetesi, krizi “Kıbrıs (Rum) nasıl Türkiye’nin rehini oldu. Fatih yüzünden çıkmazla karşı karşıya” manşetiyle dile getirdi. Daha önce de Rum medyası, sondaj gemisi ‘Fatih’in varlığından dolayı bölgede endişe verici bir sessizliğin hakim olduğunu yazmış ve Fileleftheros gazetesi, Türkiye’nin ikinci sondaj gemisini Kıbrıs açıklarına göndereceğini sayfalarına taşımıştı.

Türkiye’nin gövde gösterisine dönüşen Denizkurdu-2019’u taklit ederek karşılık vermeye çalışan Yunanistan, cılız tatbikatıyla alay konusu oldu.

İHA yokluğundan mini ‘drone’larla talim yapan Yunanlılar, Ege’de küçük bir alanda Kataigis (Fırtına) Tatbikatı ile Denizkurdu’ndaki gemi sayımızın ancak yarısına ulaşabildi. Bu durum Yunan ve Rum basınında da yer alırken Türkiye’nin iki denizdeki etkinliğine haberlerde atıf yapıldı. 

ÇİPRAS HADDİNİ AŞTI 

Rumların en büyük yardımcısı olan Yunanistan’ın Başbakanı Aleksis Çipras da Türkiye’yi AB ile tehdit etme küstahlığında bulundu.

Rumlarla birlikte Türkiye’nin kararlı tutumu karşısında çaresiz kalan Çipras AB’den Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını istedi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 4
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    o güvendiyniz daglara birgün kar yagcak
    Cevapla
  • SERKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim esirimiz değil ancak misafirimiz olursunuz.
    Cevapla
  • hkalem 4 yıl önce Şikayet Et
    ab uygulasin biz de kapilari açariz dise dis göze göz
    Cevapla
  • Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan kendine değil her zaman başka ülkelere güveniyor ve her zaman yaş tahtaya basıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...