Mursi'nin vefatı sonrası AB sessiz! ABD'den ise kaçamak açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Mursi'nin mahkemede vefatına ilişkin haberleri duyduğunu söylemekle yetindi. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefat ettiğine dair geçen raporların farkındayız ve durumu izliyoruz" ifadelerine yer verdi. AB ise sessiz kaldı.

GİRİŞ 18.06.2019 13:27 GÜNCELLEME 18.06.2019 16:22
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, bakanlıkta düzenlenen günlük basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Mursi'nin mahkemede vefatına ilişkin yorumu sorulan Ortagus, haberleri duyduğunu söylemekle yetindi.

 

 

Dışişleri Bakanlığı ise konuya ilişkin sorusuna yazılı açıklama göndererek yanıt verdi. Açıklamada, "Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefat ettiğine dair geçen raporların farkındayız ve durumu izliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

AVRUPA BİRLİĞİ SESSİZ KALDI

Geleneksel olarak vefat eden üst düzey yetkililer ve siyasilerin ardından taziye mesajı yayımlayan AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ölümü karşısında sessiz kaldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    abd katil terörist abd
    Cevapla
  • Saim çakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil, darbeci, terördestekcisi abd ve yavrusu katil, işgalci israil, bize dokunmayan yılan bin yaşasın diyen AB tabiki sessiz kalır. Ey müslümanlar ey arablar siz ne zaman uyanacaksınız katil abd sizi maşa gibi kullanıyor ve sömürürüyor.sömürü bitince başta sağılan inekler Suudi Arabistan munafık kralları işiniz bitecek ŞEHİT MUHAMMED MURSİYİ bu katil kafirler neden istemedi İSLAMA MÜSLÜMANLARA,FİLİSTİN davasına sahip çıktığı için katil sisi tarafından darbe ile görevinden alındı. Katil sisi abd ve İsrail katillerininin uşaklığını yapıyor.
    Cevapla
  • Yuşa 4 yıl önce Şikayet Et
    Dijitalin hapı ile öldürdüler.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Planımız tıkır tıkır işliyor demiş kâfir....
    Cevapla
  • Durumu 4 yıl önce Şikayet Et
    izliyorlar mış ! izleyin bakalım Ahirette de mursi izleyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi