Putin dünyaya ilan etti: Türkiye ile birlikte yapacağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'a karşı güç kullanmasının "felaket" olacağını söyledi. "ABD ile Suriye'de büyük bir anlaşma olacak mı?" sorusuna da cevap veren Rus lider Putin, Suriye için bir anayasa komitesinin Türkiye ve İran ile kurulacağını açıkladı.

Putin dünyaya ilan etti: Türkiye ile birlikte yapacağız
Putin dünyaya ilan etti: Türkiye ile birlikte yapacağız
GİRİŞ 20.06.2019 18:54 GÜNCELLEME 21.06.2019 08:44
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, televizyonlardan her yıl canlı yayınlanan Direkt Hat programında halkın sorularını yanıtladı.

 

 

Son zamanlarda ABD ile İran arasında artan gerilime dair de bir değerlendirmede bulunan Rus lider, "Eğer ABD İran'a karşı güç kullanırsa bu Ortadoğu için felaket olur" dedi.

"SURİYE ANAYASA KOMİTESİNİ TÜRKİYE VE İRAN İLE YAPACAĞIZ"

 

 

Putin, ABD ile Suriye konusunda "büyük bir anlaşma" imzalamalarının mümkün olup olmadığı şeklindeki bir soru karşısında da şu ifadeleri kullandı: "Biz ne müttefiklerimizi ne çıkarlarımızı ne de prensiplerimizi pazarlık konusu yaparız. Fakat partnerlerimizle belli başlı mühim konuların çözümü için ortak bir anlayışta birleşebilir, uzlaşabiliriz. Ortak çabalarımızla çözümlememiz gereken başlıca sorunlardan biri de, Suriye için bir anayasa komitesi oluşturmak ve bu komitenin çalışmalarını başlatmak ve çalışma kurallarını belirlemektir. Bunu başta, Suriye meselesinde birlikte belirgin bir ilerleme kaydettiğimiz partnerlerimiz Türkiye ve İran ile yapacağız. Elbette bu ülkedeki krizin tarafı olan ABD gibi ülkeler de bu çalışmalara dahil olabilir."

ARTAN GERİLİM

Umman Körfezi'nde geçen hafta iki büyük petrol tankerinde patlamalar olmuş, Washington yönetimi saldırının arkasında İran olduğunu iddia etmişti.

Bölgede İran'a karşı askeri yığınağını artıran ABD'nin, bu sabah, İran Devrim Muhafızları tarafından İHA'sı düşürülmüştü.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 49
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sen olmasaydın esed gitmişti bu kadar kan göz yaşı dökülmezdi adiler Esed düşmüştü bitmişti hey gavur çıkarınız için herşey yaparsanız
    Cevapla
  • Hadi ordan 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed gitseydi İşid devlet olacaktı.. Sonrası Afganistan..
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye Uluslararası piyasada destek olunsa çok şey yapar.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca türkiye boğazları açarsa, nato gemilerini askerlerini yığarsa karadenize rusya biter rusyanın geleceği türkiye şuan rusya hem korumak zorunda türkiyeyi hemde iyi geçinmek zorunda geleceği için,türkiye giderse rusya da gider; çok iyi biliyor putin yönetimi...
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş rusya iki gülücük attı melek kesildi osmanlı zamanında ayestafanosa kafdar gelip topraklarımızı işgal eden kimdi ruslar değilmiydi? ayrıca,kurtuluş savaşında gene rusya bize karşı cephe aldı unutmaayın rusyanın tek amacı sıcak denizlere açılmak oda türkiyesiz mümkün değil malum boğazlar,ayrıca rusya'şuan etrafı kuşatılmış durumda nato tarafından, türkiye ve iran gibi, dolayısıyla kaderleri bir,oyüzden ortak hareket etmek durumundalar, tehlikeyi bertaraf edebilmek için ve şunuda ekliyim şuan rusya türkiyeye tamamen muhtaç durumunda malum türk akımı ve coğarafi konum...
    Cevapla
  • Ottawa 4 yıl önce Şikayet Et
    Denge politikası bizimki olmali
    Cevapla
  • saygılar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangisi bize karşı savaşmadı ki...!? hepimiz çıkarlarımız doğrultusunda hareket ediyoruz zaten, kimse başka bir ülkeye aşık değil...
    Cevapla
  • bursalı 4 yıl önce Şikayet Et
    su anda zaten sıcak denızde adamın suriyede kac tane ussu var bılıyormusun sen kardes
    Cevapla
  • Kaptan Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun Putine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor