AB'den Türkiye'ye açık tehdit

Avrupa Birliği liderleri iki gün sürecek zirve için dün Brüksel'de bir araya geldi. Küresel güvenlik, iklim değişikliği gibi meselelerin masaya yatırılacağı toplantıda Doğu Akdeniz'de yaşanan son gelişmeler de değerlendirildi.

AB'den Türkiye'ye açık tehdit
AB'den Türkiye'ye açık tehdit
GİRİŞ 21.06.2019 10:27 GÜNCELLEME 21.06.2019 10:27
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

İlk günkü oturumun ardından kabul edilen sonuç bildirgesinde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj faaliyetleri "yasadışı" olarak nitelendirildi ve bundan duyulan endişe dile getirildi.

"GKRY'NİN HAKLARINA SAYGI DUYUN"

Türkiye'nin söz konusu faaliyetlerinin AB-Türkiye ilişkilerini olumsuz etkilediği belirtilen bildirgede, Türkiye'ye "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) egemenlik haklarına saygı duyması" çağrısında bulunuldu.

Bildirgede, süreci yakından izleyecek olan AB Konseyi'nin, Komisyon'a "gecikmesizin uygun tedbirlerin alınması için seçenekler sunma" davetinde bulunacağı vurgulandı.

"TEDBİRLER HAFİF OLMAYACAKTIR"

AB Komisyonu Sözcüsü Jean-Claude Juncker ise basın toplantısında medya mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kıbrıs (Güney Kıbrıs Rum Kesimi) tam dayanışma halindeyiz. Türkiye'nin Kıbrıs'a ait sularda yaptığı şey, tamamen kabul edilemezdir. Komisyon, bu çatışma söz konusu olduğunda, gerekli tedbirleri almak için yetkilendirilmişti. Ve bunlar hafif tedbirler olmayacaktır" dedi.

TÜRKİYE ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Türkiye, AB'nin iddialarına geçen günlerde yaptığı açıklama ile sert tepki göstermişti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "AB'nin bu taraflı ve gerçeklerden kopuk tavrını değiştirmeye davet ediyoruz. Türkiye bütün çevre denizlerinde olduğu gibi Ege ve Doğu Akdeniz'de de barış ve istikrardan yana olagelmiştir. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin meşru hakları ve çıkarları hilafına adım atanlar, Doğu Akdeniz'de en uzun kıyı şeridine sahip olan Türkiye'yi bölgede yok saymaya kalkışanlar, bu amaçlarına asla ulaşamayacaklar" ifadelerine yer verilmişti.

YORUMLAR 178
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ayyaş adam yinemi sarhoş, hala uyanamadı mı dürzi
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Al ıste bı dusman daha alalen acık secık herıf posta koyuyor su secımlerde gecse onumuz acılsa tamamıyle hedef bu sımdı allah buyuktur.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada yeniden hareketlenmeler basladi bunlar yakinda olacak savasin ayak sesleri ALLAH herseyin hayirlisini versin dunyada muslumanlar uzerindeki zulum baskilarda artti
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sarhos juncker gene sallamis siz kimsinizki türkiyeyi tehdit ediyorsunuz hodri meydan cikarin savas görün gününüzü avrupada kacacak delik bulamayacaksiniz hacli zihniyet ezilmeden rahat durmaz bunu tarih bize ögretti
    Cevapla
  • Ggg 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi len.. siz kendinize akıl verin önce
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!