Doğu Akdeniz'de sular ısınıyor: 28 ülke Türkiye'ye karşı birleşti!

Yeni AB Komisyonu başkanını seçmek için Brüksel’de toplanan 28 AB ülkesinin liderleri, Akdeniz’de hakkını arayan Türkiye’ye yaptırım tehditleri savurdu.

GİRİŞ 22.06.2019 12:35 GÜNCELLEME 22.06.2019 12:35
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Brüksel’de toplanan 28 Avrupa Birliği ülkesinin devlet ve hükümet başkanları GKRY ve Yunanistan’ın baskıları sonucu Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve petrol arama çalışmalarını bir kez daha kınadı.

 

 

Ana gündem maddesi yeni AB Komisyonu Başkanı'nın seçilmesi olan ilk günkü oturumun ardından kabul edilen sonuç bildirgesinde Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü sondaj faaliyetleri “yasadışı” olarak nitelendirildi.

Türkiye’nin söz konusu faaliyetlerinin AB-Türkiye ilişkilerini olumsuz etkilediği belirtilen bildirgede, süreci yakından izleyecek olan AB Konseyi’nin, Komisyon’a “gecikmesizin uygun tedbirlerin alınması için seçenekler sunma” davetinde bulunacağı vurgulandı. 
 
GİDER AYAK TEHDİT 
 
Yakında AB komisyonu başkanlığını bırakacak olan Jean-Claude Juncker ise, “Kıbrıs (GKRY) ile tam dayanışma halindeyiz. Türkiye’nin Kıbrıs’a ait sularda yaptığı şey, kabul edilemez. Komisyonun alacağı tedbirler hafif olmayacak” dedi.
 
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da liderler zirvesi sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerinde ısrarcı olması durumunda sonuçlarla karşılaşacağını söyledi Çipras, her zamanki ılımlı üslubundan farklı olarak daha saldırgan bir tavır tıkanarak konuştu.

 

 

Çipras, “Türkiye’nin saldırganlığında bir artış var. Bunu yalnızca Yunanistan’la ilişkilerinde değil, ABD ve Avrupa ile olan ilişkilerinde de gözlemliyoruz” şeklinde konuştu.
 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 196
  • mavi vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizdeki entelektüeller Avrupayı güvenmekten vazgeçsinler artık. Sanki bize sevr antlaşmasını dayatanlar onlar değilmiş gibi...
    Cevapla
  • cenderme 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah çıkar doğalgaz Avrupa'nın tehditleri umrumuzda değil
    Cevapla
  • Xman 4 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman orada sular soğudu ki?
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin!
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Heytt battal gazının oğluna bakın
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...