ABD'yi açık açık tehdit etti! İran yalnız olmayacak

Üst düzey Rus diplomat Zamir Kabulov, Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'a karşı bir askeri müdahalesi durumunda İran'ın yalnız olmayacağını söyledi.

ABD'yi açık açık tehdit etti! İran yalnız olmayacak
ABD'yi açık açık tehdit etti! İran yalnız olmayacak
GİRİŞ 27.06.2019 15:25 GÜNCELLEME 27.06.2019 15:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın aralarında İran'ın da bulunduğu Asya ülkeleri özel elçisi Kabulov, ABD'nin İran'a yönelik sorumsuz bir müdahalesi karşısında Tahran'ın yalnız bırakılmayacağını belirtti.

 

The Moscow Times gazetesinin haberine göre, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Rusya - İran siyaset forumunda konuşan Kabulov, İran'ın bu tür bir savaşa karşı direneceğini ve yalnız olmayacağını söyledi.

Habere göre Kabulov, Rusya'nın diğer devletler gibi İran'a karşı bir sempati ve empati beslediğini belirtti.

 

Bu hafta başında da Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergei Ryabkov, Rusya ve ortaklarının ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları karşısında Washington'a yaptırımlar konusunda yeni adımlar atacaklarını belirtirken bu yaptırımların detayları konusunda ise bilgi vermedi.

ABD ile İran arasındaki tansiyon, geçtiğimiz hafta,  İran'ın ABD'ye ait insansız bir hava aracını düşürmesiyle yükselmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Yektoş 4 yıl önce Şikayet Et
    İran İsrail'in önündeki en büyük engel olduğu için yahudiler ne yapar ne eder İrana karşı başlatılmış bir savaşın finansmanını sağlar heralde kaynaklarının yarısını harcamak zorunda kalırlar ama Rusya ne Amerikanın nede maşası İsrail'in ortadoğuda bir gelecek planlamasına izin vermez işin üzücü tarafı ise petrol zengini BAE, Saudi Arabia gibi ülkelerin aynı dine mensup şialara karşı İsrail ve Amerika ile sıcak ilişki içinde . Mevzu mezhep farklılığı değil tamamen Petrol ve para . Evet birgün petrol ve türevleri bittiğinde BAE ve Suud birbirini yer heralde.
    Cevapla
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    iran avrasyanın öncü güçü iran düşerse kafkaslar ve orta asyadaki ülkerde abd nin yörüngesine girer tiçaret yoları enerji hatları madenler batının kontroluna geçer buda rusya ve çini nefes siz bırakır abd sıkıysa vursun iranı
    Cevapla
  • Gerçekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar 30 yıllık 3 aşamalı planlardır. Büyük israili kurma planları. Kısaca özet bu. Uzun konular bunlar. burda anlatmakla bitmez. Yalnız şunu bilin, 30 yılın 10 u Iraktı bitti, 10 u Suriye içindi onun da 2 yılı kaldı. 3. 10 yıl da Türkiye için. 2 yıl sonra göreceğiz. Ama Türkiye diğerlerine benzemez. Bizim içimizdeki hain partilere dikkat etmemiz lazım. Zaten burdan başlayacaklar.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    hwp birlik olsun diyoruz ya malisef simdiye kadar hicbir muslinan ulkesi abd'ye karsi irana destek vermemis turkiye disinda .!
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye füzeleri kapatıp israile yol açıyorlar süriyede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!