Arap ülkesinden skandal 'Filistin' açıklaması!

ABD öncülüğünde Bahreyn’in başkenti Manama’da müzakereleri yapılan ve “Yüzyılın Anlaşması” olarak yansıtılan “Filistin’i İsrail’e peşkeş çekme” görüşmelerine tepkiler sürerken, Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Khalifa, Filistin tarafının görüşmeleri boykot etmesini “hata” olarak değerlendirdi. Al Khalifa, İsrail’in Ortadoğu mirasının bir parçasını olduğunu öne sürdü.

Arap ülkesinden skandal 'Filistin' açıklaması!
Arap ülkesinden skandal 'Filistin' açıklaması!
GİRİŞ 28.06.2019 06:20 GÜNCELLEME 28.06.2019 10:32
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Bahreyn’in başkenti Manama’da “Yüzyılın Anlaşması” adıyla düzenlenen ve Filistin’in İsrail tarafından tamamen işgal etmeye dönük planın bir parçası olarak değerlendirilen Manama görüşmeleri, Arap ülke yönetimlerinin Filistin davasına ihanetine sahne oldu. Filistin yönetiminin boykot ettiği görüşmelere Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere diğer diğer bazı Arap ülkeleri de katılarak, ABD ve İsrail tezlerinin dayatıldığı sözde barış görüşmelerine meşruiyet kazandırmışlardı.

 

 

Bahreyn Dışişleri Bakanı’ndan İsrail yalakalığı

Manama Görüşmeleri ile ilgili İsrail’in Kanal 13 televizyonuna röportaj veren Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Khalifa, “İsrail, tarihsel olarak bu bölgenin mirasının bir parçası, yani Yahudi halkının aramızda bir yeri var.” ifadelerini kullandı. İsrail tezlerine destek veren sözler sarf eden Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Khalifa, “Bu görüşmeleri bu yüzden çok önemsedik ve bu tarihi fırsatı kaçırmak istemedik.” dedi.

 

 

Filistin’in boykotunu “hata” olarak değerlendirdi

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Khalifa, İsrail kanalına yaptığı açıklamada İran’ı “Bölgenin istikrarı ve güvenliğine büyük tehdit” olarak değerlendirerek, Arap ülkelerinin İsrail ile diplomatik ilişkilerini geliştirmesinin önemine vurgu yaptı. Khalifa, Filistin yönetiminin Manama görüşmelerini boykot etmesini ise “hata” olarak değerlendirdiğini açıkladı.

YORUMLAR 31
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd bayrağının Arap yıldızları toplanmış, davut yıldızının çıkarlarını hesaplıyorlar. Körler sağırlar birbirini ağırlar misali
    Cevapla
  • Aydemir. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Yahudilerdende Kötü.En azindan yahudinin maksadi belli.
    Cevapla
  • adak 4 yıl önce Şikayet Et
    elbette bunun bir hesaplasmasi olacak bahreynin disisleri bakani ismin uzun yazamadim yada gerek duymadim
    Cevapla
  • Taşkesen 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gibi duyarsız,hissiz satılmışlar olduktan sonra,israil zulmü daha çok sürer
    Cevapla
  • Cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bun kesinlikle kripto yahudiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler