Doğu Akdeniz'de provokasyon hazırlığı!

Doğu Akdeniz'e giden Türkiye'nin ikinci derin deniz sondaj gemisi ''Yavuz'', Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni rahatsız etti. Rumlar önümüzdeki ay gerçek mermilerle tatbikat yapacaklarını duyurdu.

GİRİŞ 28.06.2019 16:05 GÜNCELLEME 28.06.2019 17:41
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Türkiye Doğu Akdeniz'de kendi kıta sahanlığındaki sondaj faaliyetlerini sürdürüyor. Fatih'ten sonra ikinci derin deniz sondaj gemisi Yavuz da Doğu Akdeniz'de.

 

Türkiye'nin bu kararlılığı, bölgedeki zengin enerji rezervlerinde Türkiye'yi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni devre dışı bırakmak isteyen Rum yönetimini çileden çıkarıyor.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi önce adanın batısındaki Türkiye kıta sahanlığında sondaj çalışmalarını sürdüren Fatih gemisinin mürettebatını tutuklamakla tehdit etti, şimdi ise ilan ettiği Navtex ile provokatif eylemlerine bir yenisini ekledi. 

 

GERÇEK MERMİLERLE TATBİKAT

Rum kesimi, adanın güneydoğusu açıklarında 1 ve 10 Temmuz tarihlerinde gerçek mermilerle deniz tatbikatı yapılacağını duyurdu.Yunan basını da Rumların bu provokatif adımını sayfalarına taşıdı.

Navtex'in Yavuz gemisinin engellenmesine yönelik olduğu iddiasına yer verdi. Tatbikat bölgesinin KKTC ile çakışan 2'nci ve 3'ncü parsel bölgelerinin büyük bölümünü kapsadığını ileri sürdü. 

Uzmanlar Rumların bu adımının sahada ve gerçekte hiçbir anlamı olmadığı görüşünde. Rumların rutin faaliyetlerini basın yolu ile provokatif bir eyleme dönüştürme çabasına dikkat çekiliyor.

TÜRKİYE'NİN FAAALİYETLERİ ETKİLENMEYECEK

Bu adımların Ankara'da bir karşılığı yok. Türkiye'nin bölgedeki sismik ve sondaj faaliyetleri Rum tarafının provokasyon çabasından etkilenmeyecek. 

Yavuz sondaj gemisi de, Karpaz açıklarında çalışmalarını güvenli şekilde yapacak.Karpaz açıklarına ilerleyen Yavuz sondaj gemisine Türk jetleri ve 2 fırkateyn eşlik ediyor.

YORUMLAR 41
  • gökhan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yaparız
    Cevapla
  • kul ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    çok korktuk ağ abilerinden korktukmu ki sendemn korkalım
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu gemileri ilk okuldayken kartondan yapiyor sokakda camurlu suda yüzdürüyordum bee..Ne günlerdi lan..!
    Cevapla
  • eyyup 4 yıl önce Şikayet Et
    oglum bak gittt ..
    Cevapla
  • Mahmut em 4 yıl önce Şikayet Et
    Fare nın aslana kafa tutması Ecevit'in en büyük hatası adada rumlara sadaka için bile olsa toprak bırakması oldu bunların kaderi tarihleri boyunca Türklerden dayak yemesi olmuştur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadim Dostlar Platformu seçim kararını verdi! Resmen duyurdular: Milli Görüş'ün...
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!