Japonya'dan Trump'a özel sunum: Tek tek çizdiler, haritada gösterdiler

G20 Liderler Zirvesi'nde ikili görüşme gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Trump ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin toplantısında bir detay gözlere çarptı. Japonya'nın daha anlaşılır olması için harita üzerinden yatırımları anlatması, ABD Başkanı ile müzakerenin yollarını diğer devletlere gösterdi: altı çizili kelimeler, büyük puntolar ve görseller.

Japonya'dan Trump'a özel sunum: Tek tek çizdiler, haritada gösterdiler
Japonya'dan Trump'a özel sunum: Tek tek çizdiler, haritada gösterdiler
GİRİŞ 30.06.2019 13:35 GÜNCELLEME 30.06.2019 14:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Japonya'nın Osaka şehrinde gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nde görüşen Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve ABD Başkanı Donald Trump'ın en önemli gündem maddesi ticari ilişkilerde oluşabilecek olan dengesizliklerdi.

 

 

TRUMP İLE NASIL ANLAŞILACAĞINI ÇÖZDÜLER

New York Times'in Beyaz Saray muhabir şefi Peter Baker sosyal medya hesabında bir harita fotoğrafı paylaştı ve şöyle yazdı: "Dünyanın dört bir yanındaki devletler gibi Japonya'da Trump ile nasıl anlaşılacağını çözdü. Abe, Japonya'nın ABD'de gerçekleştirdiği yatırımlar ile ilgili bir tabloyu Trump ile paylaştı."

 

 

Başlığında "Japonya'nın sadece bir ayda yaptığı 5 yatırım" yazan grafik, büyük kırmızı harflerle yazılmış ve Trump'ın anlaması için düzenlenmiş. Bu durum diğer dünya devletlerine Trump ile nasıl müzakere edilebileceğini gösterir nitelikte; altı çizili kelimeler, büyük puntolar ve görsel destek.

İŞE YARADI

Trump'ın Abe ile gerçekleştirdiği ikili görüşme sonrasındaki basın açıklamasında ise "Pek çok otomobil şirketini ülkemize gönderdiğiniz için teşekkür ederim, birçok fabrika inşa ediyorlar" demesi bu taktiğin işe yaradığını gösterir nitelikte.

Söz konusu harita, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in Trump ile geçen yıl gerçekleştirdiği görüşmesinde ticaret politikaları ile ilgili daha anlaşılır olması için renkli kart ve sunumlar kullanmasını akıllara getirdi. 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 3
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu dunkof anca öyle anlar zannediyorsunuz da, eminim, yine de hiç bir şey anlamamıştır trump.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    milyonlarca japonlarikatletiller ABD atom bombasiyla yaziklar olsun enazindan bir protesta edin ezikler Trump yaratigina gösterceginiz ilgi vereceginiz degeri cin ve rus dev lert baslarina verseniz dah insani ve serfli olur
    Cevapla
  • USTA 4 yıl önce Şikayet Et
    GURURSUZ Japonya hiroşima nagazaki'yi hatırlayın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı