Mossad açıkladı: Saldırıların arkasında...

İsrail istihbarat servisi Mossad, geçen ay Umman Körfezi'nde iki petrol tankerine düzenlenen saldırının arkasında İran'ın olduğunu iddia etti.

Mossad açıkladı: Saldırıların arkasında...
Mossad açıkladı: Saldırıların arkasında...
GİRİŞ 01.07.2019 15:44 GÜNCELLEME 01.07.2019 15:44
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Mossad Başkanı Yossi Cohen, İsrail'in Herzliya kentinde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, Tahran yönetimini hedef aldı.

 

Hem Mossad'ın hem de bazı yabancı istihbarat servislerinin elindeki bilgilere göre 13 Haziran'da Umman Körfezi'ndeki iki petrol tankerine düzenlenen saldırının arkasında İran'ın olduğunu öne süren Cohen, "İran bu tür saldırılarla dünyaya herhangi bir gerilimden çekinmediği ve Tahran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmaması ya da gevşetilmemesi durumunda dünyadaki petrol piyasasına ciddi zararlar verebileceği mesajını vermeye çalışıyor." dedi.

İran'ın nükleer çalışmalarının bilimsel amaç taşımadığı ve Tahran yönetimi ile P5 1 ülkeleri arasında 2015'te imzalanan nükleer anlaşmanın "kötü bir anlaşma" olduğu iddiasında bulunan Cohen, "Sadece kesin kararlılık onun (İran) nükleer silaha sahip olmasına engel olabilir." diye konuştu.

 

Umman Körfezi'nde 13 Haziran'da iki büyük petrol tankerinde patlamalar olmuş, ABD olayın arkasında İran'ın olduğunu iddia etmişti. Tahran yönetimi ise Washington'un iddialarını yalanlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 42
  • TOSUN 4 yıl önce Şikayet Et
    mossad güvenilirlği olmayan yalancı katil iki yüzlü her pisliği yapan onursuz haysiyetsiz hiç bir insani değer gütmeyen kafir bir siyonist kuruluş
    Cevapla
  • KIZILELMA 4 yıl önce Şikayet Et
    Mossad diyorsa ISRAIL yapmistir
    Cevapla
  • caylak 4 yıl önce Şikayet Et
    Küllüyen Yalan
    Cevapla
  • #REIS# 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar böyle diyorsa kesinlikle kendi işleridir buda böyle biline millet
    Cevapla
  • rıfkı 4 yıl önce Şikayet Et
    yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...