Doğu Akdeniz'de provokasyon! Yasal işlem başlattılar

Doğu Akdeniz'e giden Türkiye'nin ikinci derin deniz sondaj gemisi “Yavuz”, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni rahatsız etmeye devam ediyor. Rum yönetimi Dışişleri Bakanlığı, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile işbirliği yapan üç şirket aleyhinde hukuki süreç başlattığını açıkladı.

Doğu Akdeniz'de provokasyon! Yasal işlem başlattılar
Doğu Akdeniz'de provokasyon! Yasal işlem başlattılar
GİRİŞ 03.07.2019 14:12 GÜNCELLEME 03.07.2019 14:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Doğu Akdeniz’de kendi kıta sahanlığındaki sondaj faaliyetlerini sürdürüyor. Fatih'ten sonra ikinci derin deniz sondaj gemisi Yavuz da Doğu Akdeniz’de. Türkiye’nin bu kararlılığı, bölgedeki zengin enerji rezervlerinde Türkiye’yi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni devre dışı bırakmak isteyen Rum yönetimini çileden çıkarıyor.

 

 

Rum kesimi sözde münhasır ekonomik bölgesi içerisinde yasa dışı sondaj yapıldığı gerekçesi ile Fatih sondaj gemisinde çalışanlar ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, (TPAO) ile işbirliği yapan şirketlerin yetkilileri hakkında tutuklama emri çıkardı.

ÜÇ ŞİRKET HAKKINDA HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILDI

 

 

Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı, Akdeniz'de Türkiye’nin sondaj faaliyetlerine müdahil olan üç şirket aleyhinde hukuki süreç başlattığını açıkladı. Rum medyasının haberine göre, adı açıklanmayan üç şirketle ilgili hazırlıklara başlandı.

Rum Dışişleri Bakanlığı'nın üç şirketin uluslararası ilişkilerini de takip ettiği ve bu yönde de adımlar atacağı öne sürüldü. Rum yönetimin Fatih sondaj gemisi çalışanları için çıkardıkları, uluslararası tutuklama kararının benzer bir prosedürünü de Yavuz sondaj gemisi için yapacağı belirtildi. Rum Alithia gazetesi, "Rum yönetimi bu konuda kararlı" ifadelerine yer verdi.

PROVOKATİF TATBİKAT GİRİŞİMİ

Yunan basını, Rum kesiminin adanın güneydoğusu açıklarında gerçek mermilerle deniz tatbikatı yapacağını duyurdu. 1- 10 Temmuz tarihleri arasındaki bu provokatif adımın, Yavuz gemisini engellemeye yönelik olduğu iddiası aktarıldı. Tatbikat bölgesinin KKTC ile çakışan 2’nci ve 3’ncü parsel bölgelerinin büyük bölümünü kapsadığını ileri sürdü. 

DOĞU AKDENİZ'DE YENİ PROVOKASYON

GKRY, Türkiye'nin ada açıklarındaki doğalgaz arama faaliyetleri kapsamında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile işbirliği yapan şirketler hakkında yasal işlem başlatacağını duyurdu. Adının açıklanmaması kaydıyla Reuters'a konuşan Rum yetkili sözünü ettiği şirketlerin isimlerini açıklamadı.

BU ADIMLARIN ANKARA'DA BİR KARŞILIĞI YOK

Türkiye'nin bölgedeki sismik ve sondaj faaliyetleri Rum tarafının provokasyon çabasından etkilenmeyecek. Yavuz sondaj gemisi de, Karpaz açıklarında çalışmalarını güvenli şekilde yapacak. Yavuz sondaj gemisine Türk jetleri ve 2 fırkateyn eşlik ediyor. 

YORUMLAR 3
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'miz olarak mavi vatanımızda haklarımızı korumak için her türlü tedbirlerimizi daima alalım İnşallah.
    Cevapla
  • YASAR AYDIN 4 yıl önce Şikayet Et
    55 ülkenin savaş gemisi orada boşuna beklemiyor. hepsi orada birşeyler olduğunu biliyor. Leş gargası gibi pusudalar. amaç çıkana çökmek
    Cevapla
  • kemals 4 yıl önce Şikayet Et
    bugün, hakkımızı koruyup, alamazsak yarın çok geç olur...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı