Türkiye'nin hamlesinden korktular! Hadsiz sözler

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e yolladığı ikinci sondaj gemisi Yavuz, Karpaz açıklarına ulaşırken, Kıbrıs egemenlik haklarının ihlal edildiğini belirterek Ankara’ya sert tepki gösterdi.

Türkiye'nin hamlesinden korktular! Hadsiz sözler
Türkiye'nin hamlesinden korktular! Hadsiz sözler
GİRİŞ 08.07.2019 17:21 GÜNCELLEME 09.07.2019 11:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'de Fatih gemisiyle sondaj faaliyetlerini sürdüren Türkiye'ye ait ikinci gemi Yavuz'un Karpaz'daki Zafer Burnu'nun güneyine ulaştığı belirtildi.

 

 

KIBRIS RUM KESİMİ: CİDDİ EGEMENLİK İHLALİ

Yavuz'un bölgeye gelmesi Rum Kesiminin tepkisine neden oldu. Egemenlik haklarının Türkiye tarafından ihlal edildiğini belirtilen açıklamada Ankara kınandı.

 

 

Yapılan açıklamada, "İkinci sondaj faaliyeti, Kıbrıs'ın Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne ve uluslararası hukuka dayanan egemenlik haklarını devamlı surette ihlal eden Türkiye'nin gerginliği artırmasıdır. Bu aynı zamanda Rumların egemenliğine yönelik ciddi bir ihlaldir" ifadelerine yer verildi.

GEBZE'DEN YOLA ÇIKMIŞTI

Gebze'den 20 Haziran'da düzenlenen törenin ardından yola çıkan Yavuz, gerekli ikmal ve kontrollerin yapılmasının ardından bir süredir bekletildiği Mersin-Taşucu'ndan yola çıkmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, haftasonu yaptığı açıklamada, Yavuz sondaj gemisinin, bir hafta içinde Doğu Akdeniz'de KKTC'den alınan ruhsat bölgesinde Karpaz'da ilk sondajına başlayacağını açıklamıştı.

YORUMLAR 5
  • Mesitto 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne demişler zor oyunu bozar artık o eski korkak hımbıl Türkiye yok karşınızda istediğiniz silah ambargosunu da koyun kendimiz yaparız tepenizede vururuz hadi bakalım
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Rumlar akıllı olun aklınızı alırız
    Cevapla
  • Toros 4 yıl önce Şikayet Et
    Yolunuz açık bahtınız güzel olsun bira bismillah rast gele inAllah çıkardığınız gaz ile motorları çalıştırıp sagsaglim dönersiniz
    Cevapla
  • Ahmet Kır 4 yıl önce Şikayet Et
    "vira Bismillah " olacak. Sehven yazılmış olsa bile, bilmeyenler yanlış öğrenmesin diye düzelttim..
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    bm batı tüm kıbrısı rumun sanıyor ikiyüzlülük sınırsız inkar politikası
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...