Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu: Sözlerini tutmadılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna'da Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirve Oturumu'nda konuştu. Kaçak göçmenler üzerinden Avrupa'ya sert eleştiriler getiren Erdoğan, Avrupalı ülkelerin Türkiye'ye verdikleri taahhütleri yerine getirmediğini söyledi.

GİRİŞ 09.07.2019 13:39 GÜNCELLEME 09.07.2019 18:47
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

 

 

Türkiye Balkanların Avrupa Atlantik Kurumuna entegrasyonuna daima güçlü destek vermiştir, vermeyi de sürdürecektir. Avrupa genelinde ayrımcı dışlayıcı akımlar Avrupa'nın geleceğini ve umut olma potansiyelimi tehdit ediyor. Sürecin kurucularından Türkiye'nin 2020-2021 dönem başkanlığını üstlenme konusunda fikir birliği sağlanmasında memnuniyet duyduk. İİT ve G20 dönem başkanlığımız gibi Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci'nin dönem başkanlığını da başarıyla icra edeceğiz.

SÖZLERİNİ TUTMADILAR

Son birkaç yıldır bölgede çok ciddi insan hareketliliği yaşanıyor. Yoğun bir düzensiz göç baskısıyla karşı karşıyayız. AB ülkeler sayıları onlarla ifade edilecek mülteci kotalarıyla hala anlaşamazken Türkiye 4 milyonda fazla sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. BM rakamlarına göre Suriyeliler için 37 milyar doları aşan harcama yaptık. AB'ye düzensiz geçişleri yüzde 99 oranında azalttık. Bu zorlu süreçte Avrupalı dostlarımızdan beklediğimiz desteği ve insani tavrı göremedik. Mülteciler için Türkiye'ye verilen sözler yerine getirilmedi. 6 milyar eurodan sadece 2.5 milyar eurosu serbest bırakıldı.

İstanbul'un Sofya ile birlikte aday oldukları daimi sekreteryaya ev sahipliği konusunda geçtiğimiz yıl ortaya çıkan uzlaşı çerçevesinde çözümün karara bağlanmasını umuyoruz. Saraybosna - Belgrad otoyolu projesi son derece stratejiktir. Otoyol projesine ilişkin hem Sırbistan hem de Bosna Hersek tarafıyla gerekli mutabakatı imzaladık. Otoyolun yapımına en kısa zamanda başlamayı umuyoruz.

Ülkelerimiz arasında dijital alt yapı ağlarını güçlendirmemiz önemlidir. Kamu yatırımlarını planlarken muhakkak siber güvenlik, dijital ekonomi ve AR-GE çalışmalarını ihmal etmemeliyiz. Balkan ülkeleri olarak en büyük kaynağımız teknoloji anadiline sahip genç nüfusumuzdur.

YORUMLAR 60
  • Ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis...kusura bakmada...onlar sözünü tutmuyorsa sen niye tutuyorsun...Aç kapıları ...köyü ver suriyelileri.
    Cevapla
  • Zaim 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisim ellerinden öperim, ALLAH seni İslam yolunda daim muvaffak etsin. Şu kapıları açık tutalım veya kaçak yollarla Avrupa'ya gitmek isteyen mülteci kardeşlerimize engel olmayalım... Allah bu yurdu her daim İslam yurdu eylesin...
    Cevapla
  • alp 4 yıl önce Şikayet Et
    derhal anlasmayı ıptal edın gecıs serbest olsun hepsı sana dua eder adamların hayalı avrupa
    Cevapla
  • İsim 4 yıl önce Şikayet Et
    Görüyoruz Ab hiçbir sözünü tutmuyor. Sizi Ab ye alacağız demeleride yalan
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    mademki öyle bütünb mültecileri saliverin AB yede görsünler günlerin i en tehlikli Atombombasindan misli misli dsaha etrkili olacaktir
    Cevapla
  • Cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu kadar tehlikeli bu mülteciler neden Biz tutuyoruz kaç yıl daha tutulacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
IMF'den Türkiye açıklaması