Esad rejimi Türkmendağı'nı bombaladı, Türkiye'de alarm verildi

Suriye'de Esad rejiminin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik başlattığı topçu saldırısı nedeniyle ormanlık alanda yangın çıktı. Yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafındaki Hatay'ın Yayladağı ilçesinden görüldü.

Esad rejimi Türkmendağı'nı bombaladı, Türkiye'de alarm verildi
Esad rejimi Türkmendağı'nı bombaladı, Türkiye'de alarm verildi
GİRİŞ 09.07.2019 17:40 GÜNCELLEME 09.07.2019 17:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suriye'de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Bayırbucak bölgesinde rejim karşıtı muhalifler ile rejim askerleri arasında çatışma çıktı. Esad rejimi Türkmendağı'ndaki sivil yerleşim yerlerine topçu ateşi başlattı. Düşen top mermileri ve yaşanan çatışmalar nedeniyle de Türkiye sınırına yakın Yamadı, Kulcuk ve kelez ile Murtlu köyü yakınlarında orman yangını çıktı.

 

TÜRKİYE'DE ÖNLEMLER ALINDI

Yükselen dumanlar sınırın Türkiye tarafındaki Hatay’ın Yayladağı ilçesinden görülürken, Türkiye’ye sıçramaması için güvenlik birimleri önlem aldı.

 

 

Esad rejiminin ağır saldırılarına karşı saldırıya geçen muhaliflerin, Türkmendağı bölgesinde bulunan ve rejim güçlerinin elinde olan, Murtlu, Sarraf ve Kulcuk köyleri kırsalında ciddi ilerleme kaydettikleri öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Suat Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed insallah yataçak yerin olmaz binlerce mazlumun kanına girdin milyonları yerinden yurdundan ettin sende yurdundan olacan yakında
    Cevapla
  • said78 4 yıl önce Şikayet Et
    Eset kaşınıyorsun haddini bil
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhalifler 10 Esed askerini esir aldı.Çok sayıda Esed askeri öldürüldü.Çok şükür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!