'Hem Türk yemeklerini bayılarak yiyorlar hem Türkiye'ye saldırıyorlar'

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası Suudi yönetimi birkaç kez Türkiye'ye seyahat uyarısında bulunmuştu. Resmi açıklamalar dışında, Prens bin Selman destekli medya kuruluşları Türkiye aleyhine propaganda haberleri yürütüyor. AFP'ye konuşan bir Suudi akademisyen ise ilginç bir olguyu anlattı: "Suudi Arabistan'da hem Türk yemeklerini bayılarak yiyorlar hem de Türkiye'ye saldırıyorlar."

'Hem Türk yemeklerini bayılarak yiyorlar hem Türkiye'ye saldırıyorlar'
'Hem Türk yemeklerini bayılarak yiyorlar hem Türkiye'ye saldırıyorlar'
GİRİŞ 11.07.2019 11:53 GÜNCELLEME 11.07.2019 19:39
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nikah işlemlerini halletmek için gittiği Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu'nda öldürülmesinin ardından Suudi ve BAE destekli medya kuruluşlarından Türkiye'ye gitmeme çağrısı yapıldı.

 

 

Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, her yıl yüz binlerce Suudi turist güzel iklimi, turkuvaz rengi denizi ve Batı ile Doğu arasında güzel bir konumda olması sebebiyle Türkiye'yi ziyaret ediyor.

ALGI OPERASYONU BAŞLATTILAR

 

 

Fakat gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve BAE'nin Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in desteklediği medya kuruluşları Türkiye'yi boykot çağrısı yapmaya başladı. "Türkiye'ye gitmeyin", "Türkiye güvenli değil" ifadeleri bu yayın organlarının yaptığı haberlerden yalnızca birkaçı...

"HEM TÜRK YEMEKLERİNİ BAYILARAK YİYORLAR HEM DE TÜRKİYE'YE SALDIRIYORLAR"

İsminin verilmesini istemeyen ve haberde ismi "Abdullah" olarak geçen Suudi bir akademisyen AFP'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Riyad'da akademisyen olan 39 yaşındaki Abdullah, "Türkiye'ye seyahat uyarısı söylemlerine güldüğünü ve bu yıl Türkiye'ye ailesiyle bir seyahat planladığını" söyledi.

AFP'ye "Abdullah" ismiyle açıklama yapan akademisyen ilginç bir not da paylaştı: "Suudiler kendi ülkelerinde bile Türk restoranlarına gitmeye bayılıyorlar. Türk restoranındaki yemekleri bittikten sonra şöyle tweet atarlar: Türkiye'ye gitmeyin."

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 41
  • cecey 4 yıl önce Şikayet Et
    yahudinin dostu mazlumun karşıtı olmak suudların güce sırtını yaslanması kabul edilemez...
    Cevapla
  • Kamyoncu 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı topraklarından en çok da ALLAH'ın c.c evini şu vahabi selefi kral ve vahabi selefi yönetiminin eline bıraktık ona üzülürüm..Ehli sünnet kaidesinde olanlar buraların yönetimini geri alır inşallah
    Cevapla
  • Dedd 4 yıl önce Şikayet Et
    Dedemiz Osmanlı boşuna almamış Arap memleket lerini...
    Cevapla
  • Boş konuşma 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşuyorsun
    Cevapla
  • suudi halkı 4 yıl önce Şikayet Et
    suudi arabistan halkı nasil utanmadan yaşıuorlar
    Cevapla
  • Alim selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar haklı Türkiyede güvenli olmayan bir yer var Suudi Arabistan Büyükelçiliği zira orda öldürürlerse cesedine bile ulaşılamıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı