ABD basınından çarpıcı S-400 analizi: Direnişin sembolü oldu!

S-400'lerin dün başlayan sevkiyatıyla birlikte dünya basını gözünü Türkiye’ye çevirdi. The Wall Street Journal’da yayımlanan makalede ilginç analizlere değinildi. Yazıda merkezi Moskova’da olan Strateji ve Teknoloji Analizleri Merkezi Başkanı Ruslan Pukhov’un “İki ülkenin de siyasi elitine göre, S-400 anlaşması Türkiye ve Rusya için Batı hegemonyasına direnişin sembolü olmuştur” sözlerine yer verildi.

ABD basınından çarpıcı S-400 analizi: Direnişin sembolü oldu!
ABD basınından çarpıcı S-400 analizi: Direnişin sembolü oldu!
GİRİŞ 13.07.2019 11:45 GÜNCELLEME 13.07.2019 16:47
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

The Wall Street Journal’da yayımlanan Turkey receives Russian missile system, risking U.S. sanctions isimli makalede, David Gauthier-Villars ve Ann. M. Simmons dikkat çeken görüşlere değindi. Amerikan basınında yer alan haberlerin büyük çoğunluğunda S-400 konusunda Amerikan yaptırımlarına yer verilirken, The Wall Street Journal bunlara ek olarak olayı farklı açılardan da değerlendirdi. 

 

 

Makalede Trump hükümetinin ve Trump’ın S-400 yaptırımları konusunda birbiriyle örtüşmeyen mesajları hatırlatıldı, sürecin net olmadığının altı çizildi.  

S-400 BATI’YA DİRENİŞİN SEMBOLÜ OLMUŞTUR 

 

 

Makalede Strateji ve Teknoloji Analizleri Merkezi Başkanı Ruslan Pukhov’un, “İki ülkenin de siyasi elitine göre, S-400 anlaşması Türkiye ve Rusya için Batı hegemonyasına direnişin sembolü olmuştur. Bu nedenle Putin ve Erdoğan teslimiyetin bir seçenek olmadığını hem ulusal hem de uluslararası topluma göstererek anlaşmaya varmaya çalışıyor” sözlerine yer verildi. 

S-400 BÜYÜK BİR COĞRAFYAYA YAYILIYOR 

S-400 sisteminin Rusya’nın Polonya, Belarus ve Litvanya sınırları arasında kalan Kaliningrad bölgesinden Japonya ile komşu Vladivostok şehrine kadar çok geniş bir alanda konuşlandığı belirtildi. S-400'lerin başarılı bir ihracat ürünü olduğuna vurgu yapılan makalede “Türkiye’ye ek olarak Rusya Çin ve Hindistan’a da S-400 sattı. Amerika’nın en büyük silah ve mühimmat müşterilerinden Suudi Arabistan da olası bir S-400 alımı için Moskova’yla görüşmeler yapıyor” denildi.  


Kırmızı ile belirtilen ülkeler: Kaliningrad ve Vladivostok uç bölgeleri olmak üzere Rusya toprakları, Belarus, Türkiye, Çin, Suriye.
Sarı ile belirtilen ülkeler: Suudi Arabistan, Hindistan.

Haritada kırmızı ile belirtilen noktalar, hali hazırda S-400 sistemlerinin satıldığı ülkelerken, sarı ile belirtilen noktalar ise S-400 sistemlerinin teslimattan sonra kullanılması beklenen ülkeler.

Rusya bugüne kadar sadece Çin ve Belarus'a S-400 sistemlerinin teslimatını gerçekleştirmişti. Türkiye, bugün Ankara'ya bu sistemin inmesiyle S-400'leri teslim alan üçüncü ülke oldu.

Bunlar dışında Suriye'de de S-400 konuşlandırılmış durumda ancak bunlar bu ülkedeki Rus askeri üssünde yer alıyor.

Anlaşmanın yapılmasının ardından Suudi Arabistan ve Hindistan'ın da S-400 sistemlerini kullanması bekleniyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 25
  • Sakarya - Fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaman ; Türkiyenin direnişini yazacak.....
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    S-400 Hava Savunma Sistemlerini neden biz üretmiyoruz da dışardan alıyoruz?
    Cevapla
  • akif 4 yıl önce Şikayet Et
    lafa bak.kolaymi uretmek..biecok ulke uretemiyor..teknoloji bu,kolay bulunmaz.. Cin bile ayni teknoloje sahip degil..haindistan almak istiyor..
    Cevapla
  • diyarbakirli 4 yıl önce Şikayet Et
    buraya yazmayi dusunecegine sen yapaydin ;))))
    Cevapla
  • muhtar 4 yıl önce Şikayet Et
    Cevap verıyrum: Biz yapamayruk da onun içun!
    Cevapla
  • Kanuni......54 4 yıl önce Şikayet Et
    Direnişte Türkiye dünyaya örnek oldu ; Hindistan'da S 400 alacak...
    Cevapla
  • Alpaslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay artik Turkiyenin bir ust lige ciktiginin ispatidir artik Turkiye devler ligindedir kim ne derse desin .Turkiye bununla yetinmeyecektir tarihdeki sayfasini alacaktir tekrar Allah nasip ederse # kitaya hakim olacaktir .Eger icimizdeki muhalefet de bizim gibi dusunse sirtimizi kimse yere getiremez tekrar hayirli ve ugurlu olsun
    Cevapla
  • Bi düşün 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıtaya hakim olup napacaksın toprağımız bize yetmiyor mu? Önce bu toprakta doğan büyüyen yaşayan insanların zenginleşmesi lazım, sen zenginleş bilim ve üretimde zaten hakimi olursun...
    Cevapla
  • Kanuni.....54 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin direnmesi belki başkalarınada örnek olur....Hindistan'da direniyor ve S 400 alacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!