S-400 sonrası ABD'den ilk ziyaret

Hava savunma sistemi S-400’ün Ankara’ya sevkiyatı sürerken ABD’den üst düzey bir heyetin bu hafta Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

GİRİŞ 16.07.2019 08:03 GÜNCELLEME 16.07.2019 09:25
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

ABD ve Türkiye’yi krizin eşiğine getiren S-400 hava savunma sistemlerinin Ankara’ya sevkiyatı sürerken, ABD’den üst düzey bir heyetin bu hafta Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Asker ve sivillerden oluşan heyetin, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nda çeşitli temaslarda bulunacağı öğrenildi. S-400 sevkiyatı sonrası ABD tarafından Türkiye’ye ilk ziyaret olması sebebiyle önem taşıyan kritik görüşmede; S-400 sevkiyat süreci, F-35 programı, muhtemel CAATSA yaptırımları ve Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan ‘güvenli bölge’ konusunun gündeme gelmesi bekleniyor.

 

 

‘GÜVENLİ BÖLGE’ ADIMI

Son günlerde TSK’nın Suriye sınırındaki hareketliliği ve sınır hattına askeri sevkiyatı dikkat çekerken, Ankara’ya gelecek ABD’li üst düzey heyetin S-400’ün yanı sıra Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlan ‘güvenli bölge’ konusunda da temaslarda bulunması bekleniyor. Bu arada dün de Suriye sınırındaki birliklere takviye amacıyla gönderilen askeri konvoy Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine ulaştı. Türkiye’deki farklı birliklerden gönderilen obüs yüklü tır ve mühimmat yüklü kamyonlardan oluşan 15 araçlık konvoy, Ceylanpınar ilçesine giriş yaptı. Güvenlik tedbirleri altında ilçe merkezinden geçen araçların sınır hattındaki askeri birliklerde konuşlanacağı öğrenildi.

MIKE POMPEO: MÜEYYİDE OLABİLİR

Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimatının başlamasının ardından gözler ABD’nin atacağı adımlara çevrildi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Kanunu’na (CAATSA) atıfta bulunarak “Kanunlar müeyyide uygulamayı gerektiriyor” dedi. Washington Post gazetesine konuşan Pompeo, Türkiye’ye S-400 teslimatını incelediklerini belirterek “Kanunlar yaptırım uygulanmasını gerektiriyor ve eminim ki, kanuna biz ve Başkan Trump da uyacak” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 30
  • Sinan akan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne abd ile müttefik iz, nede nato nun üyesi. Tecrübeyle sabittir.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Amerikada Rusyayla iş yapan kimse yokmuş anlaşılan.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlayamadığım S-400 ler savunma silahı değilmi?savunma silahı..eee derdiniz ne yoksa bize saldırmayımı düşünüyorsunuz ha? saldırı silahı olsa ki bence oda olmalı hani biraz anlaşılır feryadınız? niyetlerin bu kadar aşikar olduğu bir zaman olmamıştır.Bunlarin karin agrisi şu arkadaşlar : S-400 ler amerikan her silahini dusman olarak tanimliyor.. dolayisiylada amerikan ucaklari semalarimizda rahat ucamayacak bunlarin karin agrisi budur... S 400 asla vazgecilmemelidir...hatta S- 500 alinmalidir
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ÇOMAR bi bakıma haklısın. Rusya bize S-400 vererek NATO'da bir parçalanmayı uzaktan keyifle seyrediyor. Ama şu da bi gerçek ki "LOZAN'da imzası olmayan ABD'nin tüm gayreti ister vadedilmiş toprakların İsraile geçmesi için debeleniyor de, ister 1918 Wilson prensiplerine göre "Büyük ermenistan ve Büyük Kürdistan hayali de" ÖNCELİKLİ TEHTİD ABD VE EMPERYALİZM ŞU AN..
    Cevapla
  • Çomar 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya uçağı gelirse ne olacak? Onlar saldıramaz mı?
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    ne çıkarırsan çıkar. bana mı danıştın kanun çıkarırken. senin elin her ülkenin içini dışını karıştırmak, bugüne yaptığın bu. işimize bakalım...
    Cevapla
  • son durak 4 yıl önce Şikayet Et
    güvenli bölge meselesi yeni çekiç güç durumuna düşmeyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak