ABD bir gecede taktik değiştirdi! Desteğini çektiği ÖSO'ya...

Pentagon, uzun süre önce yardımını kestiği Özgür Suriye Ordusu'na yeniden eğitim vermeye başladı. Tanif Üssü'ndeki eğitimin bölgedeki gizli DEAŞ hücrelerinin yanı sıra, sınır boyundaki İran güçlerine yönelik olduğu ifade ediliyor. ÖSO'ya hava indirme operasyonları, çölde ve zor şartlarda hayatta kalma, belirli noktalara saldırı gibi özel eğitimler veriliyor.

ABD bir gecede taktik değiştirdi! Desteğini çektiği ÖSO'ya...
ABD bir gecede taktik değiştirdi! Desteğini çektiği ÖSO'ya...
GİRİŞ 17.07.2019 17:43 GÜNCELLEME 17.07.2019 17:43
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ABD, Suriye'nin güneyinde desteklediği ancak uzun süre önce yardımını kestiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine yeniden eğitim vermeye başladı.

 

 

ABD, Suriye'nin güneyindeki ÖSO gruplarından 3 sene önce desteğini büyük oranda çekmişti. Bu sayede, Esed rejimi safındaki İran destekli yabancı terörist gruplar, Suriye'nin güneydoğusunu kapsayan Irak sınırına hakim olmuştu.

Bölgedeki yerel kaynaklara göre, ABD, Suriye-Irak-Ürdün sınırı yakınındaki Tanif Üssü'nde ve Ürdün içerisinde bu ÖSO güçlerine yeniden eğitim vermeye başladı.

 

 

Grup, Deyrizor da dahil olmak üzere ülkenin güneydoğusunda yaşayan çok sayıda Arap savaşçıyı bünyesine kattı.

Eğitimlere, DEAŞ karşıtı danışmanlar destek veriyor

ABD subayları ve istihbarat görevlilerinin verdiği eğitimlere, DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon üyesi danışmanlar destek veriyor.

ÖSO mensuplarına hava indirme operasyonları, çölde ve zor şartlarda hayatta kalma, belirli noktalara saldırı gibi özel eğitimler veriliyor.

Kaynaklar, projenin bölgedeki gizli DEAŞ hücrelerinin yanı sıra, sınır boyundaki İran güçlerine yönelik olduğunu ifade ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanım diyen amerika ve israil ile işbirliği yapmaz. Ürün satar satın alır. Ortak bir programa girmemesi gerekiyor !!!
    Cevapla
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin derdi ÖSO ya yardim yapmak degil TÜRKIYE ye karsi kimleri satin alabileckelrini deniyorlardir bence ÖSO abd nin yardimlarini egitimlerini kabul etmemeli dah düne kadar yanilarinda sadece TÜRKIYE var di ve yine TÜRKIYE nin yaninda yiz demeleri gerekir di
    Cevapla
  • osmanlili2023 4 yıl önce Şikayet Et
    abd'nin ortadoğuda pek çok hedefi var ve yanlız değil! bizimde bir hedefimiz olmalıki ortadoğuya bir asırdır eksik olan barışi ve huzuru tekrar tesis edelim... conileri geldikleri yere gönderelim!
    Cevapla
  • Erima 4 yıl önce Şikayet Et
    iyide aslinda onlari bizim egitmemiz lazimdi. biz egitirsek bizim elemanimiz olur. onlar egitirse onlarin olur. abd ye birakmadan kendimiz yapmamiz lazimdi. gec kalinilmis bir adim.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna asla izin verilmemeli bunlar ösoyu dağıtır içeriden.. kritik operasyonlarda içerideki adamları bilgi sızdırır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…