Erbil'de Türk yetkililere saldırı! Dışişleri şehit sayısını açıkladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de, bir restoranda Türk yetkilileri hedef alan silahlı saldırı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir konsolosluk görevlisinin şehit edildiği aktarılırken, "Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir" denildi.

GİRİŞ 17.07.2019 17:01 GÜNCELLEME 17.07.2019 17:34
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de, Hokkabaz isimli restoranda Türk yetkilileri hedef alan silahlı saldırı düzenlendi. Türkiye'nin Erbil Konsolosluğu yakınındaki restoranda, konsolos yardımcısının da aralarında bulunduğu 4 konsolosluk çalışanına düzenlenen saldırıda, bir Türk diplomat şehit olurken, 2 konsolosluk görevlisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erbil'deki saldırı hakkında açıklama

DIŞİŞLERİ AÇIKLADI: 1 KONSOLOSLUK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLDU

 

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir konsolosluk görevlisinin şehit edildiği aktarılırken, "Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz" denildi.

İHA: NAMLULU SİLAHLARLA MASAYI TARADI

İHA'da yer alan haberde, saldırganın 2 adet uzun namlulu silahla masayı tarayarak saldırıyı gerçekleştirdiği bildirildi.

SALDIRIDA İKİ IRAKLI DA HAYATINI KAYBETTİ

Erbil Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Erbil'deki bir restoranda bugün gerçekleşen silahlı saldırıda bir Türk diplomat ve iki Irak vatandaş hayatını kaybetti, bir vatandaş yaralandı" bilgisi verildi. 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 126
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye daha sert olmalı tüm düşmanlara karşı her yerde tedbir alınmalı başka ülkelerde de olabilir uyanık olmak lazım ve karşılığını hemen peşin vermek lazım
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    cia
    Cevapla
  • sarp 4 yıl önce Şikayet Et
    şüpelilere aynı şekilde karşılık verilmeli...….
    Cevapla
  • baba 4 yıl önce Şikayet Et
    patron ve yaptıran amerika..yapanlar ...pkk...kesinlikle şaşmaz
    Cevapla
  • Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    Mossad PKK ya yaptırmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…