Yunan medyasında S-400 paniği devam ediyor

Yunan medyası, Kıbrıs Harekâtı'nın yıl dönümünde, Türkiye'nin ABD'ye rağmen attığı adımları işledi. Rusya'dan S-400 füzelerinin alınması, 45 yıl önce Washington tehditlerine rağmen Ada'ya çıkartma yapılmasına benzetildi. "Söz konusu milli çıkarları olunca gerekeni daima yapacaklar" yorumu yapıldı.

Yunan medyasında S-400 paniği devam ediyor
Yunan medyasında S-400 paniği devam ediyor
GİRİŞ 20.07.2019 10:40 GÜNCELLEME 20.07.2019 10:42
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

İçimizde bazıları görmezlikten gelse de, 20 Temmuz 1974 tarihi ve onun 45’inci yıl dönümü Türkiye için çok büyük anlam ifade ediyor. Yunan ve Rum milliyetçilerin "Unutmuyorum" sloganı bu kin ve nefrete işaret ederken, günümüzde de dipdiri. Yunan medyasında Türkiye'yi yakından takip eden ve Kathimerini, ProtoThema gibi öncü gazetelerde faaliyet gösteren yazarlar, Kıbrıs Harekâtı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlayarak "Türkiye hiç değişmedi ve değişmeyecek" sonucuna vardı.

 

 

"TÜRKLER BİLDİKLERİNİ OKUMAKTAN VAZGEÇMİYORLAR"

Batı müttefiki olmasına rağmen ABD ile çıkarlar anlaşmazlığına düşünce Rusya’dan silah alan Ankara'nın bu hamlesini, 70'li yıllarda Soğuk Savaş'ın en yoğun olduğu dönemlerde ABD'nin tüm tehdit ve uyarılarına rağmen Kıbrıs'a çıkarma yapmasına benzetti. Merhum Erbakan'ın rolünü görmezden gelerek Kıbrıs Harekatı’nın başarısını sadece Ecevit’e mal eden basında, "O dönemde solcu Ecevit, şimdi ise İslamcı Erdoğan. Ancak Türkiye aynı Türkiye. Milli menfaatleri doğrultusunda herkese ve her şeye rağmen bildiklerini okumaktan vazgeçmiyorlar" yorumu ön plana çıktı.

 

 

"TÜRKLER RİSKTEN KORKMAZ"

ABD'nin F-35 uçakları programından Türkiye'yi çıkarmasının ülkemize 9 milyar dolarlık bir zarar getirdiğini de hatırlatan Yunan yazarlar, "Türkler bu tür risklerin, risklerin doğurduğu belirsizliklerin altına girmekten geleneksel olarak korkmuyorlar. 1974'te Kıbrıs'ı işgal ettiklerinde (Kıbrıs Harekâtı’nın Yunan literatüründeki adı) ABD tarafından silah ambargosuna maruz kaldılar. Bu, milli silahlarını üretmenin yolunu açan ASELSAN'ın kurulmasıyla sonuçlandı. 2000'lerin sonunda İsrail ile İHA teslimatında sorun yaşayınca kendileri üretmek için kolları sıvadılar ve şu anda durum ortada" ifadeleri kullanıldı.

Tüm bunlar, Türkiye'yi baş tehdit olarak gören ve tek bir mermiyi dahi bu hesaba göre satın alan Yunanistan'ın, ülkemizi ne kadar iyi tanıdığının ispatı olarak göze çarpıyor.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
YORUMLAR 92
  • F&D 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan bile biliyor ama içimizde bazı ABD destekçileri anlamıyor. Ulusal çıkar ne? Muhalefet olmak ne? Ulusal çıkarlara karşı çıkmak vatana ihanettir!!!
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    daha bilmediklerinin çok ötesi var saydıkların daha bu fragmanı komşu damarımıza basmayın gemileri değil tüm limanları yakarız
    Cevapla
  • medo 4 yıl önce Şikayet Et
    Müttefiki Allah olanın düşmanı kim olursa olsun korkmaz, isterse uzaylı olsun.
    Cevapla
  • korkmada haklı 4 yıl önce Şikayet Et
    yunan haklı o zaman abd ambargosuyla zor duruma düşecek kadar abd ve batıya bağımlıydık şimdi abd nin ve diğer batılıların ambargosu viz gelir tırıs gider Allahüteala cc izniyle savunma sanayimiz sağolsun
    Cevapla
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Fakat bir yanlışlık var, Kıbrıs Barış Harekatı emrini veren Rahmetli Erbakandır; Ecevit değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı